#paliecmājās ⟩ Pieci spāņu režisori radījuši īpašus Covid-19 kino stāstus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
No labās: Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet un Elena Martín
No labās: Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet un Elena Martín Foto: HBO/publicitātes

Televīzijas kanāla HBO Spānijas filiāle, reaģējot uz Covid-19 izraisīto nopietno situāciju šajā valstī, pasūtinājusi pieciem spāņu režisoriem katram pa vienam kino stāstam, ar kuriem tie dalītos no savām mājām, esot pašizolācijā. Piecu filmu apkopojumam dots nosaukums "Mājās" (En Casa).   

Kanāls HBO sadarbībā ar IPTV España un Caballo Films uzrunāja piecus pazīstamus režisorus, lai katrs no viņiem, ar galvenokārt mājās pieejamo kino tehniku - telefonu, mikrofonu un kanāla piešķirtu kino pamatkomplektu, tā dēvēto "filmmaker kit" (filmu veidošanas komplekts), radītu katrs savu #paliecmājās stāstu. 

Projektā iesaistīta spāņu aktrise un režisore Letisija Dolera (seriāls "Vida perfecta"), Spānijas nacionālā kinofestivāla Goijas balvas ieguvējs - režisors Rodrigo Sorogojens ("Mother"), 41 gadu vecā režisore Paula Ortiza ("The Bride"), režisors Karloss Markess-Marsets (debijas filma "10,000 km") un 28 gadus vecā aktrise un režisore Elena Martina ("Julia ist").

Galvenais uzstādījums - caur savu pieredzi reaģēt uz koronavīrusa radīto ārkārtas stāvokli, kad cilvēki spiesti izolēties un palikt mājās.

Kadrs no Paulas Ortizas filmas
Kadrs no Paulas Ortizas filmas Foto: HBO/publicitātes

"Pieci kino un televīzijas režisori - pieci stāsti. Līdzīgas situācija - norobežošanās," teikts HBO preses paziņojumā. 

"Tas būs autoru skatījums uz pašu personisko dzīvi, attiecībām sociālās distancēšanās pieredzes laikā," skaidro kanāls.

"Pieci atšķirīgi skatpunkti, piecas dažādas pieejas šīs paaudzes cilvēku lielākajā kolektīvajā pieredzē."

Katra režisora rīcībā bija aptuveni piecpadsmit minūtes, lai izstāstītu savu versiju par šo dīvaino laiku. Katra rīcībā ir vien sava dzīvokļa vai mājas sienas un tuvākie cilvēki.

Ar kino stāstu palīdzību tiks uzdoti dažādi netipiski jautājumi, piemēram, kas notiktu, ja tavs draugs tevi izlemtu pamest tieši tajā rītā, kad izziņota pašizolēšanās? Vai sevis izolēšana mājās var izrādīties jaudīgs sevis atbrīvošanas veids? Ja nu palikšana četrās sienās atklāj tava partnera īsto seju? Vai ir iespējams ceļot, nepametot istabu?

Filmu cikls "Mājās" (En Casa) pie skatītājiem nonāks jau 6. jūnijā, un Latvijā šīs filmas būs iespējams skatīties "LMT Viedtelevīzijā".

Video: ieskats filmās.

Atgādinām, ka Spānijā inficēšanās ar Covid-19 vīrusu apstiprināta jau vairāk nekā 282 000 cilvēku, no kuriem miruši nepilni 29 000.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu