Pie spoguļa piekarināts gaisa atsvaidzinātājs gandrīz nodedzina auto (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Minūtes un milimetri no ārkārtīgi nepatīkama pārsteiguma kādā jaukā dienā šķīra Volvo automobiļa saimnieku, kurš savas mašīnas interjera atsvaidzināšanai izmantoja aromātisku šķidrumu stikla pudelītē.

Dažādu krāmu karināšana pie salona spoguļa ir visai izplatīts paradums. No satiksmes drošības viedokļa gan apšaubāms, jo mantiņu šūpošanās novērš uzmanību vai aizsedz skatu uz nozīmīgiem objektiem, tomēr spogulis aizvien tiek uzskatīts par piemērotāko vietu, kur piekārt salona gaisa atsvaidzinātāju.

To dizains un izpildījums ir ļoti daudzveidīgs, un viena no izplatītākajām tā formām ir stikla trauciņš auklā, ko viegli apmest cilpā ap spoguļa turētāju, un lieta darīta - burciņa vai pudelīte šūpojas, šķidrums lēnām izgaro un mašīnā smaržo pēc citroniem, priežu meža vai okeāna brīzes. Tikai ir viens "bet". 

Par šo "bet" vairāk stāsta Kristīne, kurai saulaina diena sākās ar nepatīkamu pārsteigumu mašīnas salonā - tur pie spoguļa piekarinātā pudelīte bija nostrādājusi kā lēca un saules starus sakoncentrējusi uz durvju apšuvumu, kur tagad savukārt redzamas svilšanas un gruzdējuma pēdas.

"Ap plkst. 8.30 iekāpām mašīnā un šī negadījuma sekas ieraudzījām. Cauri burciņai saule smuki spīdēja un laistījās," pastāstīja Kristīne, piebilstot, ka saule mašīnas salonā iespīd jau uzreiz pēc ausmas. 

"Tiešām paveicies, ka nenotika lielāka nelaime. Auto salonā smirdēja pēc svilinātas plastmasas un ādas. Acīmredzami saules novirzīšanās bija apturējusi tālāku svilšanu vai pat degšanu, jo gar loga malu redzamas dūmu pēdas."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu