Svētdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts un nodots mediķiem cilvēks, kurš ugunsnelaimē bija cietis.

Tāpat vakar glābēji steidzās uz izsaukumu Salaspilī, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja 150 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā cieta divi cilvēki, no kuriem viens bija ugunsdzēsējs. Abi cietušie tika nodoti mediķiem. Ugunsdzēsējs pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas darbu notikuma vietā turpināja.

VUGD svētdien arī saņēma informāciju, ka Daugavpilī daudzstāvu dzīvojamā mājā no dzīvokļa nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns, siena un televizors 15 kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika evakuēti desmit cilvēki, bet notikumā neviens cilvēks necieta. Pēc ugunsgrēka likvidēšanas iedzīvotāji varēja atgriezties mājokļos.

Dzīvoklī, kurā notika ugunsnelaime, nebija uzstādīts dūmu detektors.

Vakar Latvijas teritorijā reģistrēti 25 ugunsgrēki, no tiem septiņi Rīgā, astoņi citās pilsētās un desmit novados.

Diennakts laikā dienesta darbinieki veikuši arī 17 glābšanas darbus - deviņus novados, piecus Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 3615 ugunsgrēki, no kuriem 1340 bijuši kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 115 cilvēki, bet 40 gājuši bojā, liecina dienesta statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu