Spānijā atvērs pirmās pludmales

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā koronavīrusa izplatības novēršanas nolūkā ieviestie ierobežojumi pirmdien beidzot tiks mīkstināti arī Madridē un Barselonā, kamēr citviet Spānijā tiks atvērtas pirmās pludmales.

Abu lielpilsētu iedzīvotāji savās mājās vai bāru un restorānu terasēs tagad drīkstēs pulcēties grupās, kas nepārsniedz desmit cilvēku.

Tiks atvērti arī galvaspilsētas parki, bet lielākajiem muzejiem būs atļauts uzņemt ierobežotu apmeklētāju skaitu.

Madridē un Barselonā, kā arī Kastīlijas un Leonas reģionā pirmdien sākas pirmā no četrām ierobežojumu atcelšanas fāzēm, kas citviet Spānijā tika sākta jau agrāk, jo tieši šīs teritorijas pandēmija bija skārusi vissmagāk.

Līdz šim Covid-19 Spānijā prasījusi vairāk nekā 28 700 cilvēku dzīvību.

Madrides un Barselonas iedzīvotājiem ēkās un atklātās sabiedriskās vietās, kur nav iespējams ievērot savstarpēju divu metru distanci, joprojām būs jānēsā sejas maskas.

Tikmēr citviet Spānijā 22 miljoniem no 47 miljonus lielā spāņu kopskaita ar pirmdienu jau sākas ierobežojumu atcelšanas otrā fāze, kas, domājams, ilgs līdz jūnija beigām.

Otrās fāzes laikā restorāniem būs ļauts uzņemt ierobežotu skaitu klientu, bet pastaigas un sporta nodarbības vairs nebūs ierobežotas ar noteiktām diennakts stundām.

Sākoties vasarai, peldētājiem tiek atvērtas pludmales Atlantijas okeāna piekrastē, lielākajā daļā Andalūzijas, kā arī Baleāru un Kanāriju salās.

Tomēr Veselības ministrija ieteikusi pludmaļu apmeklētāju skaitu ierobežot, izmantojot nožogojumus un saulessargus izvietojot vismaz četru metru attālumā vienu no otra.

Tomēr peldes līdz turpmākajam varēs baudīt vienīgi vietējie iedzīvotāji, jo pārvietošanās starp Spānijas reģioniem joprojām ir aizliegta, bet ārvalstniekiem, kas ierodas valstī, ir jāizcieš 14 dienu ilga karantīna.

Šobrīd valdība plāno robežas ārvalstu tūristiem atvērt jūlijā.

Ierobežojumi, kas Spānijā tika ieviesti marta vidū, bija vieni no stingrākajiem visā pasaulē.

Pirmajās nedēļās spāņiem bija ļauts mājas atstāt ļoti retos gadījumos, bet bērniem tas vispār bija liegts.

Daudzi spāņi kļūst arvien nepacietīgāki un pārmet valdībai pārāk piesardzīgu un gausu ierobežojumu atcelšanu.

Spānijas lielāko pilsētu ielās sestdien, atsaucoties uz galēji labējās partijas "Vox" ("Balss") aicinājumu, tūkstošiem cilvēku piedalījās automašīnu demonstrācijā, protestējot pret karantīnas ierobežojumiem, ko ieviesusi premjerministra Pedro Sančesa kreisā valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu