"Ecolines" piektdien atsāks reisus starp Baltijas valstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Ecolines" piektdien, 29.maijā, atsāks autobusu reisus starp Baltijas valstu galvaspilsētām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Reisi starp Rīgu un Tallinu, kā arī starp Rīgu un Viļņu tiks izpildīti divas reizes dienā.

Reiss no Rīgas uz Tallinu izbrauks plkst.8 un 19, un arī no Tallinas uz Rīgu plkst.8 un 19. Savukārt reiss no Rīgas uz Viļņu izbrauks plkst.7.30 un 18, un arī no Viļņas uz Rīgu izbrauks plkst.7.30 un 18.

Saistībā ar Covid-19 pandēmiju un rekomendētajiem drošības pasākumiem, kompānija ieviesusi jaunu pasažieru pārvadāšanas sistēmu. Iegādājoties vienu biļeti "Ecolines" garantēs, ka blakus esošā vieta paliks tukša, vai arī tajā drīkstēs sēdēt biļešu īpašnieka uzaicinātā persona. Biļešu cenas par divām vietām būs no 13 eiro.

Tādējādi pārdošanā būs pieejami 50% no 74 autobusa vietām, garantējot, ka biļetes īpašnieks ceļos vai nu bez pasažiera blakus krēslā, vai arī to aizņems biļetes turētāja uzaicinātā persona.

Uzņēmuma vadītājs Andris Podgornijs norādīja, ka pasažieru un darbinieku veselība un drošība ir uzņēmuma galvenā prioritāte, tāpēc, atsākot regulāros starptautiskos pārvadājumus, visiem pasažieriem atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem arī starptautiskajos maršrutos jāvalkā maskas vai alternatīvi sejas un deguna aizsardzības līdzekļi. Autobusā būs pieejami arī dezinfekcijas līdzekļi rokām. Autobusi pirms un pēc reisa tiks pilnībā dezinficēti. 

"Sekosim līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm," pauda Podgornijs.

"Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 20,81 miljons eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā gadu iepriekš, un peļņa bija 1,915 miljoni eiro, kas ir 10,6 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmums dibināts 1993.gadā un nodrošina regulārus starptautiskos autobusu pārvadājumus, kā arī veic pārvadājumus reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos Latvijā. "Norma-A" pamatkapitāls ir 844 998 eiro.

Uzņēmumam ir divas filiāles - Lietuvā "Eiropas autobusu līnijas" un Igaunijā "Norma-A Eesti".

"Norma-A" 55,3% daļu pieder Andrim Podgornijam, bet 44,7% daļu pieder Jegoram Ribzāmenam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu