Hokeja izlases aizsargs Rubīns: Neskatos, kādus konkurentus nolīgst "Maple Leafs"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: marlies.ca

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristiāns Rubīns seko līdzi Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" aktivitātēm spēlētāju tirgū, bet pārāk nevētī, kādus konkurentus viņam vienība nolīgusi.

Rubīns aprīļa sākumā noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL komandu Toronto "Maple Leafs". Maija sākumā "Maple Leafs" piesaistīja aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) rezultatīvāko aizsargu Miko Lehtonenu.

Nu jau aizvadītajā sezonā, kas tika atcelta, Rubīns Toronto "Marlies" rindās Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta 47 spēlēs guva divus vārtus un izpildīja 12 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

Iepriekšējā sezonā viņš piedzīvoja debiju AHL, 15 mačos atzīmējoties ar trim rezultatīvām piespēlēm.

22 gadus vecais aizsargs pēc AHL sezonas pārtraukšanas marta vidū gandrīz mēnesi esot pavadījis dzīvoklī Toronto, kur mēģinājis sevi uzturēt formā.

Beigu beigās tomēr kluba vadība aprīļa otrajā pusē deva zaļo gaismu aizsarga mājupceļam uz dzimteni. Gaisa ceļš uz Rīgu esot bijis pietiekami komfortabls, vien deviņas stundas bijis jāgaida Frankfurtes lidostā, viņš pastāstīja sarunā ar TVNET pēc viena no Latvijas izlases kandidātu ledus treniņiem "Volvo" hallē.

"Maple Leafs" kluba aktivitātēm spēlētāju tirgū latvietis pārāk nesekojot.

"Ziņām, protams, sekoju līdzi. Kad lieta nonāk pie konkurentiem, tad par to tik ļoti nedomāju. Domāju par sevi, kā varu kļūt labāks. Sevi ar citiem nesalīdzinu. Komandas papildinājumi, protams, ir vajadzīgi," sacīja Rubīns.

"Kontekstā paskatos, vērtējot savas iespējamās pozīcijas, bet ne tik ļoti. Šosezon es tomēr uz NHL vēl nevaru braukt, jo līgums ir spēkā no nākamās. Prioritāte Ziemeļamerikā ir pabeigt šo NHL sezonu. Toronto komanda jau vienmēr bijusi laba. Tās ir manas otrās mājas. Forši ir tur būt."

2018./2019. gada sezonā Rubīns pārsvarā spēlēja ECHL čempionātā, pārstāvot Ņūfoundlendas "Growlers". Regulārajā turnīrā viņš 56 mačos guva divus vārtus, veica 16 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +17, bet izslēgšanas spēlēs  17 cīņās atzīmējās ar 1+2, kā arī pozitīvu lietderību +5, palīdzot vienībai triumfēt Kellija kausa izcīņā.

Rubīns "Maple Leafs" sistēmā nonāca 2018. gada augustā, kad parakstīja ECHL līgumu ar "Growlers" komandu. Nepilnus trīs mēnešus vēlāk viņš noslēdza savu pirmo AHL līgumu, bet pērn jūlijā vienošanās tika pagarināta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A dream come true signing my first @nhl contract with the @mapleleafs #leafsforever

A post shared by Kristians Rubins (@rubiinss) on

Junioru līmenī Rubīns Ziemeļamerikā spēlēja Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienībā Medisinhetas "Tigers", kur divās sezonās kopumā 126 spēlēs guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu