Iela Rīgā, kur ātri var palikt bez spogulīša jeb pārāk šauras brauktuves tumšā puse (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnu satiksme Zentenes ielā, Imantā
Automašīnu satiksme Zentenes ielā, Imantā Foto: Bez Tabu

Zentenes iela pie krustojuma ar Anniņmuižas bulvāri ir vieta, no kuras daudzi autovadītāji labprāt izvairītos, un iemesls ir meklējams pavisam netālu. Tas ir sašaurinājums uz pašas Zentenes ielas, kur vietējo namu iedzīvotāji atstāj savas automašīnas, līdz ar ko divu joslu ceļš kļūst pārāk šaurs, lai šoferīši varētu pabraukt viens otram garām.

Sašaurinātajā ielas posmā šoferīšiem jāpaļaujas vienam uz otru, kurš kuru palaidīs. Visbiežāk savstarpējā cieņa un pieklājība nostrādā, tomēr raidījuma  Bez Tabu skatītājs norāda, ka šeit rodas avārijas situācijas.

Foto: Bez Tabu

"Ja nāk pretī sabiedriskais transports, vienam ir jābrauc atpakaļgaitā, lai palaistu otru garām. Un tas ir diezgan bīstami – gan pašam, gan arī citiem. Un ar tieši to es saskāros. Pats interesantākais ir tas, ka tur tika uzstādītas zīmes no Kurzemes prospekta puses līdz Anniņmuižai, ka labajā pusē stāvēt aizliegts. Bet nepagāja nepilna nedēļa, kad tās zīmes vienkārši vairs nebija," stāsta Bez Tabu skatītājs Ivo.

Marta sākumā uz īsu brīdi Zentenes ielā tika izvietotas stāvēšanas lieguma zīmes, lai veiktu ielas pavasara uzkopšanu. Darbus izdarīja, un zīmes noņēma.

Foto: Bez Tabu

Kāda Inta Vietniece Imantas un Zolitūdes apkaimes iedzīvotāju grupā Facebook pauž viedokli, ka šīs zīmes no krustojuma ar Anniņmuižas bulvāri līdz skolai varēja atstāt, jo katru rītu situācija ir katastrofa.

"Man pat te spoguli sasita. No rīta atnācu un bija sasists spogulis, jo te ir šaurs. No vienas puses, mēs paši vainīgi, jo parkojam šeit automašīnas, bet no otras puses - kur parkot, ja mēs šeit dzīvojam? Bet es zinu, ka ne tikai man vienai šeit ir problēma. Ne man vienai sasists spogulis," tikmēr stāsta apkaimes iedzīvotāja Oļesja.

Foto: Bez Tabu

"Nav tā, ka vienmēr abās pusēs stāv. Varbūt autobusam ir grūtāk, bet man nav bijušas problēmas. Tik, cik ir jāapstājas, jāpagaida, jāsamainās, bet nekādi sastrēgumi te neveidojas," skaidro autovadītāja Vaira.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve atklāj, ka par pavasara sākumā uz laiku izvietotajām stāvēšanas aizlieguma zīmēm saņemti gan pozitīvi, gan arī kritiski viedokļi.

"Šī situācija bija ļoti interesanta, jo bija tādi autovadītāji, kuri klaji ignorēja šo ceļazīmi, neievēroja. Bija arī zvani, pat lamāšanās, kāpēc mēs šādus ierobežojumus esam uzstādījuši, ka nevar vairs apstāties. Bet jāatrod tas zelta vidusceļš gan tiem autovadītājiem, kuri ir kustībā, gan tiem, kuriem ir jānovieto automašīnas," saka Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Foto: Bez Tabu

Departaments jau ir pieņēmis lēmumu, kas, visticamāk, lielai daļai autovadītāju nemaz nepatiks, taču satiksmi Zentenes ielā tas noteikti atvieglos. Drīzumā Zentenes ielas vienā pusē tiks izvietotas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes.

"Ņemot vērā, ka satiksme ir intensīva un izmainīties automašīnām ir pagrūti, esam pieņēmuši lēmumu - šajā sezonā tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā un vienā ielas [Zentenes] pusē tiks uzstādīta 326.ceļa zīme - apstāties aizliegts," skaidro Satiksmes departamenta pārstāve.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu