Video: Divos savstarpēji nesaistītos piketos pie Saeimas bija sapulcējušies ap 200 cilvēki (40)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

26. maijā divos savstarpēji nesaistītos piketos pie Saeimas bija sapulcējušies ap 200 cilvēki.

Opozīcijā esošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvji šodien pie Saeimas bija pieteikuši divus protesta pasākumus, lai paustu neapmierinātību par administratīvi teritoriālās reformas izskatīšanas veidu Saeimā galīgajā lasījumā. Šīs partijas biedri uzskata, ka šāda vitāli svarīga jautājuma skatīšana Saeimā nav iespējama attālinātā un, viņuprāt, "nepārbaudītā e-sistēmas režīmā".

Pret Saeimas darbu e-vidē savus atbalstītājus aicināja protestēt arī opozīcijas deputāts Aldis Gobzems, kura skatījumā "e-Saeimas" ieviešana iezīmējot "valdošo partiju vēlmi veikt modernu valsts apvērsumu", jo "e-Saeima" nav nedz sertificēta, nedz arī paredzēta Satversmē.

Uz Zaļās partijas pasākumiem pret jauno administratīvi teritoriālo reformu pie Saeimas ēkas sapulcējās aptuveni 70 reformas pretinieki, bet Gobzemam bija izdevies sapulcēt vairāk nekā 100 cilvēkus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) rīkojums gan paredz, ka ārkārtas situācijas laikā līdz 9.jūnijam piketos, gājienos un sapulcēs ir atļauts piedalīties līdz 25 dalībniekiem. Šī iemesla dēļ Zaļā partija vienlaikus bija pieteikusi divus pasākumus - gan piketu, gan sapulci, solot, ka kopumā pulcēsies ap 50 cilvēki.

Administratīvi teritoriālās reformas pretiniekus uzrunāja arī Latvijas Reģionu apvienības valdes priekšsēdētājs Eduards Smiltēns un vairāku pilsētu un novadu mēri. Protestētajiem līdzi bija plakāti, uz kuriem bija attēloti tie novadi, kuri reformas rezultātā izzudīs.

Savukārt Gobzema atbalstītāji, sekojot deputāta norādēm, klusējot skatījās uz Saeimas namu. Deputāts lūdza protesta dalībniekus ievērot pulcēšanās ierobežojumus, vienlaikus viņš ar atbalstītājiem sarunājās un uzņēma kopbildes.

Gobzema atbalstītāju protests noslēdzās jau pēc 15 minūtēm, savukārt reformas pretinieku protesta akcija turpinājās ilgāk.

Administratīvi teritoriālās reformas pretinieki dziedāja dziesmu "Pūt, vējiņi" un izkliedza saukļus "Atlaist Saeimu" un "Nost ar Pūci".

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu