Brits nofilmē savu braucienu ar 325 km/h. Tagad viņu meklē policija (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds vieglprātīgs brits reiz nolēma noskaidrot savas mašīnas maksimālo ātrumu un tā arī darīja.

Nogaidījis pārgalvīgajam pasākumam piemērotāko brīdi - saulainu, klusu rītu, kad vairums ļaužu vēl tikai mostas vai vāra kafiju un satiksmes plūsma ir niecīga, tai skaitā distancēšanās ierobežojumu dēļ, - viņš sēdās savā Audi RS 6 Avant un devās ceļā.

Tukšs autošosejas M23 posms pie Krolejas (Crawley) bija piemērots, lai spiestu pedāli grīdā un liektu spidometra bultiņu pretī maksimumam. Tā šajā gadījumā izrādās 202 jūdžu stundā atzīme, kas atbilst 325 kilometriem stundā.

Braukt šādā ātrumā pa koplietošanas ceļiem ir riskanti. Turēt stūri ar vienu roku - vēl riskantāk. Apvienojumā ar faktu, ka nezināmais Audi RS 6 Avant pilots atļauto braukšanas ātrumu (70 jūdzes stundā) pārsniedza gandrīz trīskārtīgi, viņa sniegums ir pietiekami "interesants", lai raisītu interesi policijā, kas tagad sākusi pārgalvja meklēšanu. 

Līdz brīdim, kad tiks uzmeklēts, viņš gan vēl var priecāties par savu RS 6 Avant, kas C7 paaudzē jau tiek apgādāts ar 4 litru V8 biturbo motoru un attīsta līdz pat 605 zirgspēkiem; kā auto maksimālais ātrums ir norādīti 305 km/h. Kā redzams, tā ir tikai ražotāja garantētā vērtība, jo patiesībā superuniversālis spēj daudz vairāk.  

Jāteic, ka šis nebūt nav pirmais autobraucējs, kurš tukšās šosejas izmanto, lai pārbaudītu sava automobiļa patiesās spējas. Tā pirms kāda laika kāds vācietis uz maģistrāles A7, ko var pielīdzināt lidostas skrejceļam, jo citu automobiļu faktiski nav, savā Ferrari LaFerrari sasniedza 372 km/h. Stūri pieturot ar vienu roku, jo testa rezultāti bija jāiemūžina video.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu