Lūdz sākt kriminālvajāšanu par narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2020.gada maijā Narkotisku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodeva kriminālprocesu pret 1995.gadā dzimušu Latvijas pilsoni par vairākkārtēju narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Nīderlandes.

ID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2018.gadā vienā lietvedībā apvienoja apjomīgu kriminālprocesu ar vēl 26 kriminālprocesiem, kuri visi tika sākti par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Nīderlandes.

Izmeklēšanas laikā izmeklētāji noskaidroja, ka aizdomās turētais vīrietis saņēma 26 pasta sūtījumus, kuros tika konstatētas tādas narkotiskās un psihotropās vielas kā amfetamīns 0,73 g, hašišs 0,75 g, marihuāna 1,05 g un 153 gab. MDMA tablešu, kas saturēja 38,97 g narkotisko vai psihotropo vielu.

Visas narkotiskās vielas vīrietis pasūtīja nelikumīgās interneta vietnēs, un sūtījumi tika piegādāti ar VAS “Latvijas pasts” starpniecību.

Kriminālprocess pret aizdomās turēto personu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai 2019.gada maijā saskaņā ar Krimināllikuma 1901.panta pirmajā un otrajā daļā paredzētajām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atgādina, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība, sodot ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, ka tādai neapdomīgai rīcībai kā narkotisko vielu pasūtīšana un saņemšana pa pastu būs nopietnas sekas un nav nekāda pamata vieglprātīgi paļauties uz iespēju palikt nenotvertam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu