"Bolt" piesaistījusi 100 miljonu eiro lielas investīcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Transporta platforma "Bolt" piesaistījusi investīcijas 100 miljonu eiro apmērā no globālā investīciju pārvaldnieka "Naya Capital Management", aģentūru LETA informēja "Bolt" komunikāciju konsultante Latvijā Krista Bulderberga.

Tādā veidā "Bolt" piesaistītā līdzekļu summa palielināta līdz vairāk nekā 300 miljonu eiro vērībai.

"Bolt" izpilddirektors un līdzdibinātājs Markus Villigs pauda, ka krīze uz laiku ir mainījusi cilvēku pārvietošanās veidus, tomēr ilgtermiņa tendences turpina augt, piemēram, samazinoties privāto automašīnu skaitam un pārejot uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem.

"Naya Capital Management" vadošais partneris un investīciju direktors Masrūrs Sidiki pauda prieku par iespēju investēt "Bolt" šajā uzņēmuma izaugsmes posmā. Viņš pauda pārliecību, ka "Bolt" palīdz virzīt būtiskas pārmaiņas patērētāju mijiedarbībā ar savu pilsētu transporta infrastruktūru, un cerību, ka uzņēmums turpinās īstenot savu stratēģisko redzējumu.

"Bolt" reģionālais vadītājs Latvijās Kārlis Ķezberis norādīja, ka arī Latvijas tirgum šīs ziņas ir nozīmīgas, jo jaunas investīcijas uzņēmumā nozīmē iespēju uzlabot esošos pakalpojumus un turpināt attīstīties, piedāvājot jaunus. "Šī gada sākumā jau pieredzējām strauju paplašināšanos reģionos, ko plānojam turpināt arī gada otrajā pusē," pauda Ķezberis.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" šobrīd sniedz kopbraukšanas pakalpojumus vairāk nekā 150 pilsētās Eiropā un Āfrikā. Savukārt "Bolt Food" piegādes pakalpojumus tas sniedz 12 valstīs. "Bolt" šogad sācis arī biznesa piegādi - pakalpojumu, kas paredzēts pārdevējiem, kuriem nepieciešams izplatīšanas partneris, un piegāde tajā pašā dienā. 

Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu