Vara Vētras meita atklāti par dzīvi Covid-19 skartajā Vācijā (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Sabīne Vētra
Sabīne Vētra Foto: LETA

Aktiera un dziesminieka Vara Vētras meita Sabīne Vētra par mājām sauc Berlīni, kur dzīvo jau vairākus gadus. 

Sabīne, kura strādā kādā Vācijas bankā par personāla atlases nodaļas koordinatori, šobrīd atrodas dīkstāvē un ieskicē ikdienu Berlīnē, kur, pēc viņas teiktā, dzīve pamazām atgriežas savā ritmā.

"Parki ir cilvēku pilni, gaiss kļuvis tīrāks. Sabiedriskajā transportā bez maskas nedrīkst iekāpt, cilvēki ievēro distanci. Arī es šajā laikā cenšos netikties ar nepazīstamiem cilvēkiem," žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj jaunā sieviete.

Vērojot notikumus pasaulē, Sabīne vēlas pievērsties vides zinību apgūšanai, lai Latvijā varētu dot savu ieguldījumu vides aizsardzības un sakopšanas jomā. "Manuprāt, pasaule iet pretī iznīcībai. Jo vairāk izcirtīsim mežus un nogalināsim dzīvniekus, jo vairāk dabūsim par to atpakaļ..." - uzskata Sabīne, kura atzinīgi novērtē to, ka Rīgā pieejami vairāki zero waste veikali, kamēr Berlīnē tādu nav. 

Lai saglabātu kontroli pār jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Vācijas valdība plāno līdz 5. jūlijam pagarināt noteikumus par sociālo distancēšanos, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonācis dokuments.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles birojs plāno par mēnesi pagarināt prasību ievērot 1,5 metru distanci starp cilvēkiem un valkāt maskas publiskās vietās, tostarp lielveikalos un sabiedriskajā transportā, liecina dokuments.

Sociālās distancēšanās politika līdz šim īstenota saskaņā ar Vācijas federālo zemju valdībām, taču divas austrumu zemes - Tīringene un Saksija - plāno no 6. jūnija ievērojami atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu