Kariņš: Covid-19 krīzes pārvarēšanai mobilizēti 4,5 miljardi eiro (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Covid-19 pandēmijas radītās krīzes pārvarēšanai mobilizēti 4,5 miljardi eiro, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). 

Premjers informēja, ka valdība šodien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto stratēģiju Latvijai Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanai, kas cita starpā paredz līdz 2023.gadam infrastruktūras projektu īstenošanai nodrošināt publiskās un privātās investīcijas 2,2 miljardu eiro apmērā. Pēc viņa teiktā, stratēģija paredz ne tikai virzienus Latvijas iziešanai no krīzes, bet arī to, kā padarīt valsts ekonomiku stiprāku un valsi turīgāku.

Kariņš norādīja, ka kopumā Covid-19 krīzes mazināšanai Latvija ir mobilizējusi 4,5 miljardus eiro. No tiem divi miljardi eiro paredzēti tiem pasākumiem, par kuriem valdība jau ir pieņēmusi lēmumus, piemēram, pabalstiem, infrastruktūras attīstīšanai, modernizācijas projektiem utt. Savukārt 1,5 miljardus eiro plānots novirzīt iztrūkstošo nodokļu aizvietošanai, vienlaikus nesamazinot valsts budžetu.

Tāpat premjers atzina, ka miljardu eiro investīciju veidā mobilizējis privātais sektors. Pēc Kariņa teiktā, atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis 15% no iekšzemes kopprodukta.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju Latvijā līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu