Arī otrajā #KatluRevolūcija dienā katli un pannas tiek dauzīti kuplā pulkā (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Katls. Ilustratīvs foto.
Katls. Ilustratīvs foto. Foto: Mikhail Metzel / AP

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi akcijā #KatluRevolūcija aicina valdību samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, tajā skaitā ēdināšanai skolās un slimnīcās.

Kā pirmdien preses konferencē informēja Latvijas Restorānu biedrības pārstāvji, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi akcijā aicina ne tikai pārējos nozares uzņēmējus, bet arī ikvienu iedzīvotāju, sākot no 25.maija, katru dienu plkst.18 skaļi skandināt katlus un pannas, to filmēt un nofilmēto ievietot sociālajos tīklos. Tādējādi tiktu pausts protests pret valdības un Saeimas īstenoto politiku "nepildīt solījumus, tajā skaitā par pazeminātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieviešanu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem".

Ēdināšanas sfēras pārstāvji pasākumā sacīja, ka nozare savu solījumu par ģenerālvienošanās noslēgšanu ir turējusi, apliecinot sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu gatavību palielināt atalgojumu, kā arī krīzes laikā samazināt cenas. Nozare akcijā neprasot valdību piemērot konkrēta apmēra PVN likmes samazinājumu, bet gan valdības ziņā atstāj, cik lielā apmērā samazināt PVN ēdināšanas sektoram. Valsts pazeminātā PVN rezultātā zaudētos nodokļu ienākumus kompensētu ienākumi no darbaspēka nodokļiem.

Akcijā piedalīšoties sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi no visas Latvijas, tajā skaitā skolu ēdinātāji, ģimenes kafejnīcas reģionos un dzīvesstila restorāni Rīgā. Vienlaikus akcijai ir aicināts pievienoties ikviens sabiedrības loceklis, kurš jūtas politiķu solījumu pievilts. "Šī ir tukšo katlu revolūcija. Runā, ka tukšs katls varētu pieskandināt visas mūsu šī brīža tukšās ielas, it sevišķi, Vecrīgā un Rīgas centrā, kur mēs ļoti krasi izjūtam gan tūristu pieplūduma, gan cilvēku pieplūduma trūkumu," pauda nozares pārstāvis Lauris Aleksejevs.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu