Leons Draizaitls - devītais eiropietis, kurš kļuvis par NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leons Draizaitls
Leons Draizaitls Foto: AP/Scanpix

Vācijas hokejists Leons Draizaitls kļuvis par devīto Eiropā dzimušo hokejistu, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulāro čempionātu noslēdzis kā rezultatīvākais spēlētājs, vēsta "Sportsnet".

NHL sezona tika pārtraukta 12. martā saistībā ar koronavīrusa pandēmiju. Līgas vadība un spēlētāju asociācija vienojās noslēgt regulāro čempionātu, kam sekos Stenlija kausa izcīņa ar 24 komandu līdzdalību.

Līdz ar to noskaidrojies, ka par šīs sezonas NHL regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kronēts Edmontonas "Oilers" komandas vācu uzbrucējs Draizaitls, kurš 71 spēlē sakrāja 110 punktus (43 vārti + 67 rezultatīvas piespēles).

24 gadus vecais Draizaitls šosezon NHL vienīgais ir sasniedzis 100 rezultativitātes punktu robežu. Tuvākais sekotājs viņam ir komandas biedrs "Oilers" sastāvā kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids ar 94 punktiem (34+63).

Draizaitls kļuvis par devīto Eiropā dzimušo hokejistu, kurš nopelnījis Arta Rosa balvu, kas tiek pasniegta NHL regulārā čempionāta sezonas rezultatīvākajam spēlētājam kopš 1947./48. gada sezonas.

Piecas reizes šo balvu ieguvis Čehijas leģendārais hokejists Jaromīrs Jāgrs, bet četrreiz sezonu kā rezultatīvākais pabeidza Slovākijā dzimušais Stans Mikita, kurš gan bērnībā pārcēlās uz Kanādu.

Pa reizei NHL sezonas rezultatīvākā spēlētāja godu izpelnījušies Krievijas hokejisti Ņikita Kučerovs, Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Malkins, kā arī zviedri Peters Forsbergs, dvīņubrāļi Henriks un Daniels Sedini.

NHL vēsturē visvairāk Arta Rosa trofeju ieguvis leģendārais kanādietis Veins Greckis, kurš karjerā 10 reizes kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju.

Greckim, kuru uzskata par visu laiku labāko hokejistu, pieder NHL sezonas rezultativitātes rekords - 215 punkti (52 vārti + 163 piespēles).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu