Romas Kolizejs jau drīz tiks atkal atvērts apmeklētājiem

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Romas Kolizejs, kas ir Itālijas populārākā tūristu atrakcija, 1.jūnijā tiks atkal atvērts apmeklētājiem pēc tam, kad tas gandrīz trīs mēnešus ir bijis slēgts jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Pēdējie mēneši, kuru laikā Kolizejs un Romas Forums "atradās sirreālā klusumā, kuru bija grūti pieņemt", ir bijuši "ļoti grūti", savā paziņojumā atzina Kolizeja Arheoloģiskais parks.

Kolizeja apmeklētājiem tagad būs jāpiesakās iepriekš, apmeklējuma laikā būs jāvalkā maska, un pie ieejas tiks skenēta viņu ķermeņa temperatūra.

Viņi tiks ielaisti ik pa 15 minūtēm grupās līdz 14 cilvēkiem.

Tiem, kas vēlēsies apskatīt Romas Forumu, būs jādodas cauri drupām pa četriem fiksētiem maršrutiem, un vizītes ilgums būs no pusstundas līdz divarpus stundām.

Apmeklējuma standarta cena vēl arvien būs 16 eiro, bet pēcpusdienas biļete, kas būs derīga no plkst.14, tiks piedāvāta par samazinātu cenu - 9,50 eiro, informēja Arheoloģiskais parks.

Kolizejs un Romas Forums tāpat kā citi Itālijas vēstures pieminekļi un muzeji tika slēgti 8.martā. Pērn tie bija uzņēmuši vairāk nekā 7,5 miljonus apmeklētāju.

GALERIJA: Roma pamazām atkopjas no Covid-19 pandēmijas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu