Šoferis Pļaviņās rupji pārkāpj noteikumus un pabrauc zem vilciena (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoferis Pļaviņās rupji pārkāpj noteikumus un saduras ar vilcienu
Šoferis Pļaviņās rupji pārkāpj noteikumus un saduras ar vilcienu Foto: Degpunktā

Otrdienas, 26.maija, pēcpusdienā kāds šoferis ar automašīnu Volvo, šķērsojot dzelzceļa sliedes Odzienas ielas pārbrauktuvē Pļaviņās, rupji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un apbrauca aizvērtu drošības barjeru. Rezultāts šādai rīcībai pagalam bēdīgs – sadursme ar kravas vilcienu, kas virzījās no Rīgas uz Jēkabpils pusi.

Pēc trieciena vilciena sastāvs Volvo pastūma vēl dažus metrus uz priekšu, līdz tas apstājās turpat uz sliedēm, netālu no pārbrauktuves.

Zināms, ka no šofera sēdvietas vīrietim izkļūt palīdzēja dzelzceļa darbinieki, un šoreiz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vīriem nebija jāiesaistās cilvēka atbrīvošanā.

Cietušo mediķi steidzīgi nogādāja tuvākajā slimnīcā. Aptuveni pēc stundas samīcīto Volvo izdevās novilkt no sliedēm, un vilcienu kustība atjaunota.

Foto: Degpunktā

"Pārbrauktuve ir aprīkota ar skaņas signālu un barjeru. Šajā gadījumā arī tas viss ir darbojies. Saistībā ar šo negadījumu vēlos vēlreiz atgādināt, ka dzelzceļa tuvumā ikvienam ir jābūt uzmanīgam un pirms sliežu šķērsošanas ir jāpārliecinās, ka netuvojas vilciens. Kā redzam, tas atteicas gan uz gājējiem, gan uz jebkuru transportlīdzekļa vadītāju," norāda VAS Latvijas dzelzceļš pārstāve  Ella Pētermane.

Par notikušo atgadījumu ir sākta izmeklēšana. Tās laikā likumsargiem būs jānoskaidro šofera agresīvās rīcības iemeslus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu