Cīņa par tūristiem ir sākusies: Kipra sola apmaksāt ar koronavīrusu inficēto tūristu izdevumus (12)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Cerot atvaļinājumu sezonā pievilināt tūristus, Kipra apsolījusi segt visas izmaksas, ja kāds atpūtnieks ceļojuma laikā inficēsies ar koronavīrusu.

Tas teikts vēstulē, kas trešdien nonākusi ziņu aģentūras AP rīcībā. Ar otrdienu, 26.maiju, datētā vēstule izsūtīta citu valstu valdībām, aviokompānijām un tūroperatoriem.

Kipras valdība tajā pauž gatavību segt dzīvošanas, pārtikas un medicīniskos izdevumus inficētajiem un to ģimenēm. Ceļotājiem pašiem būs jāapmaksā tikai taksometra brauciens uz lidostu un aviobiļete atpakaļceļam.

Ārvalstu tūristi, kuriem ceļojuma laikā tiks atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, tiks rezervēta speciāla slimnīca ar 100 gultasvietām. Vissmagāk slimajiem pacientiem būs pieejamas apmēram 112 gultas intensīvās aprūpes nodaļās.

Savukārt slimnieku tuviniekiem būs atvēlēta "karantīnas viesnīca" ar 500 istabām.

Piecas lappuses garajā vēstulē aprakstītas arī stingrās higiēnas procedūras, ko valdība ieviesīs, cenšoties pievilināt tūristus.

13% Kipras ekonomikas balstās uz tūrismu. Prognozes liecina, ka šogad ieņēmumi no tūrisma Kiprā varētu sarukt par vairāk nekā divām trešdaļām.

Kipras ārlietu, transporta un tūrisma ministru parakstītajā vēstulē norādīts, ka Kiprā ir viens no Eiropas zemākajiem inficēšanās rādītājiem uz iedzīvotāju skaitu, kā arī testēti vairāk nekā 10% valsts iedzīvotāju.

Kipra atvērs gaisa satiksmi 9.jūnijā. Sākotnēji Kiprā varēs ielidot no 19 valstīm. Pasažieriem trīs dienas pirms tam būs jāveic koronavīrusa tests, kura rezultāti būs jāuzrāda pirms iekāpšanas lidmašīnā uz Kipru. Lidojuma laikā obligāti jāvalkā sejas maska. Ierodoties Kiprā, tiks veikti temperatūras mērījumi un papildus bezmaksas koronavīrusa tests, taču tos nav plānots veikt pilnīgi visiem atbraucējiem.

Atrodoties Kiprā, iekštelpās būs jāievēro trīs metru distance no citiem cilvēkiem, bet ārā - divu metru distance. Tiks ieviesti īpaši noteikumi restorāniem un viesnīcām.

Atkarībā no turpmākajiem inficēšanās rādītājiem tiks lemts par gaisa satiksmes atsākšanu ar vēl citām valstīm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu