FIA prezidents Tods slavē Ferrari F-1 komandu Šūmahera laikā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Žans Tods un Mihaēls Šūmahers
Žans Tods un Mihaēls Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Pēdējo gadu laikā F-1 komandai Ferrari panākumi nav bijuši tik spoži kā kādreiz. Bijušais komandas vadītājs un tagadējais Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods ir salīdzinājis mūsdienu Ferrari ar vienību, ko reiz pārraudzīja viņš pats, vēsta Sky Sports 1.

Ferrari aizvadītās desmitgades garumā ir izveidojusies tendence nolīgt augsta profila pilotus un, kad panākumi nenāk uzreiz, no tiem visai ātri atbrīvoties. Pēdējais piemērs ir Sebastjans Fetels. Bet iepriekš līdzīga pieredze bija arī Fernando Alonso un Kimi Raikonenam (otrajā reizē ar komandu).

Bijušais Ferrari vadītājs Žans Tods atklājis, ka viņa laikā, kad vienību pārstāvēja arī Mihaēls Šūmahers, cerība netika zaudēta pie pirmajām neveiksmēm. Jo arī ar Šūmaheru sastāvā Ferrari dominance nesākās uzreiz. Bija jāpaiet gadiem, līdz sarkanais barons čempionātu sāka "privatizēt".

Foto: AP/Scanpix

"Rezultāts, neatkarīgi no tā - slikts vai labs, vienmēr ir izskaidrojams. Šūmahera laikā Ferrari bija daudz saliedētāki. Mums bija spēcīga komanda, kuras darbinieki viens otru atbalstīja. Vairāk pat sarežģītos nekā labos mirkļos," stāstīja Tods.

"Ir viegli būt vienotiem, kad viss ir kārtībā, bet ir nepieciešams labs jūrnieks, kad jāburā nemierīgā jūrā," tēlainu salīdzinājumu izvēlējies Tods. "Kad burājām nemierīgā jūrā, visi bijām vienā laivā. Tieši tāpēc, manuprāt, bijām labākie."

Fetels ir kārtējais pasaules čempions, kurš pēdējās desmitgades laikā pametis Ferrari. Leģendārā kluba titula medības ir bijušas nesekmīgas jau 13 gadus. Pēdējo reizi kāds no Ferrari pilotiem par čempionu kļuva 2007. gadā, kad to izdarīja jau pieminētais soms Kimi Raikonens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu