RTU aicina sportistus pieteikties studijām "īpašajās" budžeta vietās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
RTU inženierzinātņu centrs
RTU inženierzinātņu centrs Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sportistiem sniedz iespēju līdz 25.jūnijam pieteikties studijām RTU, izmantojot "īpašās" budžeta vietas, informēja universitātē.

2020./2021.studiju gadā konkursa kārtībā šim nolūkam atvēlētas 15 budžeta vietas sportistiem, kuri uzrādījuši augstus sasniegumus konkrētā sporta veidā, kā arī guvuši labas sekmes mācībās vai studijās, atklāja RTU.

Pēc universitātes sniegtās informācijas, "īpašās" budžeta vietas sportistiem varēs izmantot studijām koledžas līmeņa studiju programmās, bakalaura vai maģistra līmeņa studiju programmās.

Lai saņemtu šo budžeta vietu kandidātam vismaz piecus gadus jābūt kāda konkrēta komandu sporta veida spēlētājam, Latvijas izlases kandidātam vai Latvijas izlases dalībniekam individuālajos sporta veidos, kandidāta vidējai atzīmei jābūt ne zemākai par septiņām ballēm iepriekšējā izglītības līmenī un budžeta vietas kandidātam ir aktīvi jāiesaistās atbilstošo sporta federāciju rīkotajās aktivitātēs.

Lai kandidētu uz RTU budžeta vietām, sportistiem līdz 25.jūnija plkst.12 kopā ar iesniegumu jānosūta nolikumā norādīto dokumentu kopijas uz "sports@rtu.lv" vai arī jānodod tās klātienē, ierodoties RTU Sporta centrā, Rīgā, Meža ielā 1A.

Iesniedzamajiem dokumentiem jāpievieno arī motivācijas vēstule, kurā jāpamato, kāpēc kandidāts vēlas studēt RTU, minot sasniegumus sportā un dalību citās aktivitātēs.

Vienlaikus universitātē uzsvēra, ka obligāti ir jāiesniedz 11.klases liecības un 12.klases pirmā semestra liecības kopijas.

Dokumentu oriģināli būs jāuzrāda, ierodoties uz pārrunām, kas ar kandidātiem notiks 6.jūlijā un 7.jūlijā, un uz pārrunām kandidāti tiks uzaicināti personīgi.

RTU budžeta vietu ieguvēji tiks paziņoti 10.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu