Vācijas ES prezidentūras prioritāte būs jaunā koronavīrusa izraisītā krīze (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Berlīne. Ilustratīvs foto.
Berlīne. Ilustratīvs foto. Foto: CHRISTIAN MANG / REUTERS

 Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā Vācija koncentrēsies uz jaunā koronavīrusa izraisīto krīzi, trešdien paziņojis Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Zeiberts.

Sākotnēji tāds nebija plāns, bet pandēmija piespieda Berlīni pārrakstīt savu programmu sešu mēnešu ES prezidentūrai, kas sāksies 1.jūlijā, žurnālistiem Berlīnē sacīja Zeiberts.

Viņš ar šo paziņojumu nāca klajā pēc Vācijas kancleres Angeles Merkeles videokonferences ar Eiropas Parlamenta (EP) augstākajām amatpersonām.

ES prezidējošā valsts, kas mainās ik pēc sešiem mēnešiem, organizē augsta līmeņa sanāksmes un cenšas panākt kompromisus starp dalībvalstīm sensitīvos jautājums un virzīt uz priekšu ES darba programmu.

Vācija arī cer risināt jautājumu par Lielbritānijas nākotnes attiecībām un jautājumus, kas saistīti ar klimata pārmaiņām un Eiropas patvēruma piešķiršanas sistēmu.

Zeiberts atklāja, ka videokonferencē arī runāts par Eiropas ekonomikas atveseļošanu, ES daudzgadu budžetu, mērķiem klimata jomā, digitālo ekonomiku un Eiropas lomu pasaulē.

Dokuments, kurā būs izklāstīti Vācijas plāni ES prezidentūrai, tiks publiskots neilgi pirms 1.jūlija, atklāja Zeiberts. Tajā būs ņemtas vērā arī Eiropas Komisijas (EK) prioritātes nākamajiem mēnešiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu