MotoGP Ducati komandai pievienojas austrālietis Millers

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeks Millers
Džeks Millers Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules motošosejas čempionāta (MotoGP) vienību "Ducati" no nākamā gada pārstāvēs austrālietis Džeks Millers, trešdien ziņoja vienība.

25 gadus vecais braucējs līgumu "Ducati" nopelnīja, pateicoties savam pagājušās sezonas sniegumam "Pramac Racing" komandā. Millers sezonu noslēdza kopvērtējuma astotajā vietā, piecas reizes arī kāpjot uz pjedestāla.

Iepriekš "Ducati" komandā jau brauca divi austrālieši - Trojs Beiliss un Keisijs Stouners, kuram 2007.gadā izdevās uzvarēt MotoGP seriālā.

"Kopš Džeks pievienojās "Pramac Racing" komandai, viņa sniegums ir tikai uzlabojies, pierādot, ka viņš ir viens no ātrākajiem un talantīgākajiem čempionāta braucējiem," teica "Ducati" komandas izpilddirektors Klaudio Domenikali.

"Esam pārliecināti, ka Džekam piemīt visas nepieciešamās īpašības, lai katrā etapā cīnītos par nozīmīgām vietām."

Milleram pēc 2021.gada būs iespēja pagarināt līgumu ar jauno komandu. Paredzams, ka austrālietis ieņems kāda no līdzšinējo braucēju - Andrea Doviciozo vai Danilo Petruči - vietu.

Sezonas pirmie 11 etapi koronavīrusa izplatības dēļ ir pārcelti vai atcelti. Sacensību promouteri "Dorna" plāno uzrunāt Spānijas pilsētu Heresu, lai jūlijā aizvadītu divus posmus pēc kārtas.

Gadījumā, ja Heresas puse piekristu, sezonas pirmais etaps varētu notikt 19.jūlijā. "Dorna" izpilddirektors Karmelo Ezpeleta šomēnes jau norādīja, ka sezonas pirmajos posmos skatītāji, visticamāk, nebūs redzami.

Trešdien pirmos testus Austrijas "Red Bull" trasē jau aizvadīja KTM komandas braucēji Pols Esparago un Dani Petrosa. MotoGP mazajām komandām, tostarp KTM, sezonas laikā ir iespēja veikt nedaudz vairāk testu braucienus nekā "milžiem" - "Ducati", "Honda", "Suzuki" un "Yamaha".

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā.

"MotoGP" sezonā šogad bija paredzēti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu