Covid-19: ASV vairāk nekā 100 000 nāves gadījumu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits ASV pēdējās 24 stundās ir pieaudzis par 1401, sasniedzot 100 396, trešdienas vakarā paziņoja Džonsa Hopkinsa universitāte Baltimorā.

Jauno nāves gadījumu skaits iepriekšējās trīs dienas pēc kārtas bija mazāks par 700, bet trešdien atkal pieauga. Otrdien bija ziņots par 657, pirmdien - par 532, bet svētdien - par 638 jauniem nāves gadījumiem. 

ASV apstiprināto Covid-19 infekcijas gadījumu skaits saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ir tuvu 1,7 miljoniem. 

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

Apmēram trešdaļa no šiem nāves gadījumiem ASV ir reģistrēti Ņujorkas štatā.

Par pirmo ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu ASV tika ziņots 26.februārī. Amatpersonas tagad uzskata, ka šādi nāves gadījumi ASV var būt bijuši jau pirms tam.

Pirms vairāk nekā mēneša ASV pārsniedza 50 000 Covid-19 upuru atzīmi. 

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita attiecība pret iedzīvotāju skaitu ASV tomēr ir mazāka nekā vairākās Eiropas valstīs, sevišķi Beļģijā, Spānijā, Lielbritānijā, Itālijā un Francijā. 

Neraugoties uz daudzajiem Covid-19 upuriem, vairums ASV štatu tagad virzās uz stingro pašizolācijas pasākumu izbeigšanu, kuri tika ieviesti koronavīrusa izplatības ierobežošanai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu