Tramps izdos rīkojumu par sociālajiem tīkliem pēc tam, kad "Twitter" atzīmēja viņa tvītus kā "nepamatotus" (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien parakstīs izpildrīkojumu par par sociālo tīklu platformām, paziņojis Baltais nams. Divas dienas pirms tam Trampu saniknoja tas, ka "Twitter" divus viņa tvītus bija atzīmējis kā faktoloģiski nepamatotus.

Sīkāka informācija par iecerēto rīkojumu netiek atklāta. Pagaidām nav skaidrs, vai Tramps varēs spert kādus soļus pret sociālo tīklu platformām bez ASV Kongresa apstiprinājuma.

Tviteris otrdien bija pievienojis brīdinājumu par faktu pārbaudi diviem Trampa tvītiem, kuros viņš raksturoja balsošanu pa pastu kā "krāpniecisku" un prognozēja, ka "pasta [balsošanas] kastes tiks nolaupītas".

Zem šiem tvītiem tagad ir saite ar tekstu "Pārbaudiet faktus par balsošanu pa pastu", kura novirza lietotājus uz tvitera lapu ar faktu pārbaudēm un mediju ziņām par Trampa nepamatotiem apgalvojumiem.

Tvitera paziņojumā teikts, ka šie Trampa tvīti "satur potenciāli maldinošu informāciju par balsošanas procesiem un ir marķēti, lai sniegtu papildu kontekstu par balsošanu pa pastu".

Tā bija pirmā reize, kad "Twitter" pievienoja šādu paziņojumu Trampa tvītiem, lai gan viņš jau iepriekš bija nācis klajā ar līdzīgām idejām.

"Twitter" dibinātājs Džeks Dorsijs ceturtdien tvītoja: "Mēs turpināsim norādīt uz nepareizu vai diskutablu informāciju par vēlēšanām visā pasaulē."

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu