Itālijā zem vīnogulāju rindas atrasta krāšņa romiešu mozaīkas grīda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Arheologu atrastā romiešu mozaīkas grīda ir ārkārtīgi labi saglabājusies un radīta  mūsu ēras 3. gadsimtā. Tā atrodas zem kādas romiešu villas dārza vīnogulājiem Veronas pilsētā, Ziemeļitālijā. 

Romiešu villas atliekas tika atklātas gandrīz pirms gadsimta, bet arheoloģisko izrakumu vieta bija atstāta dīkstāvē jau gadu desmitiem. Tomēr pagājušajā vasarā arheologu komanda ar jaunu sparu ķērās pie izrakumiem. 

Pandēmijas dēļ izrakumi atkal bija apstājušies, bet tos atsāka šomēnes, atklājot šo krāšņo romiešu mozaīkas grīdu, kā arī dažus villas pamatu fragmentus. 

“Pēc daudziem gadiem neveiksmīgu centienu beidzot ir atklāta daļa romiešu villas grīdas un pamatu, kas atrodas Veronā,” savā “Facebook” kontā raksta attiecīgā Veronas reģiona amatpersonas. 

Arheologi turpina aktīvus izrakumus, lai noskaidrotu, kāds ir antīkās konstrukcijas apmērs un precīza lokācija. Tiek arī runāts ar vīnogulāju īpašnieku, lai tas ļautu atliekas atvērt publiskai apskatei. 

“Mēs uzskatām, ka vieta ar tādu kultūras vērtību, ir pelnījusi uzmanību,” vietējam laikrakstam teica reģiona mērs Roberto Grisons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu