Stupelis gatavs braukt arī 2021.gadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Stupelis
Kaspars Stupelis Foto: Kaspars Stupelis / Facebook

Blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis nelolo lielas cerības, ka šogad tiks aizvadīts pasaules čempionāts, taču viņš ir gatavs startēt augstākajā līmenī arī nākamajā sezonā, intervijā laikrakstiem "Latvijas Avīze" un "Diena" atklāja motosportists.

2020.gada pasaules čempionāta kalendārā bija paredzēti 11 posmi, taču tagad palikuši vien četri.

Pirmais posms šobrīd iecerēts 12.jūlijā Igaunijā, bet arī tur sacensības, visticamāk, netiks aizvadītas.

"Mēs dosim titulu pēc trim nobrauktām "gonkām"? Nezinu gan. Turklāt starp ekipāžām nevar likt vienlīdzības zīmi. Piemēram, ja mēs ar Vilemsenu būtu latvieši un abi bāzētos Latvijā, mēs visu šo pandēmijas laiku varētu braukt ar motociklu. Savukārt Nīderlandē un Beļģijā trenēties ar blakusvāģi ir aizliegts. Vienam kantētājs ir francūzis, otram latvietis, trešam čehs. Ekipāžām trenēties kopā nav iespējams, robežas ir ciet," "Diena" citē Stupeļa teikto.

Pasaules čempionāta rīkotāji jautājuši viedokli, ko darīt ar šo sezonu, un Stupelis bijis starp tiem, kurš ieteicis to izlaist pavisam un labāk gatavoties nākamajai.

Starpsezonā Stupelis apvienoja spēkus ar leģendāro nīderlandiešu pilotu Danielu Vilemsenu. Stupelis prognozē, ka līdz augustam ne Nīderlandē, ne Beļģijā nevarēs aizvadīt treniņus ar blakusvāģu motokrosiem.

"Plāns paliek spēkā, ka brauksim kopā, lai gan ir daudz jautājumu - man nav nekādu pamatienākumu, nezinu, kā būs ar atbalstītājiem, vai varēs palīdzēt vai visiem būs grūti laiki. Bez naudas to nevar izdarīt.

Jāskatās soli pa solim, bet jūtu, ka mums ir ko parādīt pasaulei.

Stipri šaubos, ka šogad kaut kas nopietns būs, tomēr esmu apņēmības pilns startēt arī nākamajā gadā,"

laikrakstam "Latvijas Avīze" stāsta Stupelis.

Latvijā šogad pasaules čempionāta posma nebūs.

37 gadus vecais Stupelis ir četrkārtējs pasaules čempions. Pirmos divus titulus viņš izcīnīja 2003. un 2004.gadā kopā ar Vilemsenu, bet pārējos divus - 2015. un 2019.gadā ar Etjēnu Baksu. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.  

Tikmēr 45 gadus vecais Vilemsens ir desmitkārtējs pasaules čempions. Pirmo titulu viņš izcīnīja 1999.gadā, bet pēc tam laika posmā no 2003. līdz 2012.gadam tika pie deviņām čempiona trofejām, bez zelta paliekot tikai 2009.gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu