Ārkārtējās situācijas dēļ ļauj pilnā apmērā nemaksāt ekspluatācijas nodokli par kravas auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas auto. Ilustratīvs attēls
Kravas auto. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Saeimas deputātu vairākums šodien atbalstīja priekšlikumu Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas dēļ par 50% samazināt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli kravas automašīnām.

Saeima šodien galīgajā lasījumā izskata priekšlikumus likumam "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību". Minētā likuma grozījumiem kopumā tika saņemts 21 priekšlikums.

Deputāts Jānis Butāns (JKP) rosināja noteikt, ka nepilnu nodokļa maksājumu par 2020.gadu varēs maksāt par kravas automobiļiem ar pilnu masu virs trim tonnām un to piekabēm un puspiekabēm.

Nodokļa samaksas atvieglojumu kravas auto plānots piemērot Covid-19 pandēmijas izraisītās ārkārtējās situācijas laikā un vēl sešus mēnešus pēc tam. 

Paredzēts arī, ka atlikto nodokļa maksājumu varēs samaksāt nākamajā gadā kopā ar ikgadējo ekspluatācijas nodokļa maksājumu. 

Izmaiņas likumā par atbalstu kravu pārvadātājiem rosinātas, lai ārkārtējās situācijas laikā atvieglotu nodokļu slogu, kā arī mazinātu pārvadājumu apjoma samazinājumu un iespējamo negatīvo ietekmi uz valsts ekonomiku. Šāds atvieglojums ļautu Latvijas autopārvadātājiem nezaudēt konkurētspēju attiecībā pret kaimiņvalstu autopārvadātājiem, kā arī saglabāt savu vietu tirgū, pauž priekšlikuma autori Satiksmes ministrijā. 

Saeimai vēl jālemj par atbalstu likumam kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu