SM 16 darbiniekiem par virsstundām Covid-19 krīzes laikā kopā samaksājusi 5582 eiro (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrija martā un aprīlī par virsstundām ar Covid-19 krīzi saistītu jautājumu risināšanu, 16 darbiniekiem kopā apmaksājusi virsstundas 5582,77 eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijas pārstāve Vineta Kleine.

Viņa skaidroja, ka saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju Satiksmes ministrija saviem darbiniekiem nav noteikusi un nav izmaksājusi speciālas piemaksas.

Tomēr saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu un 2020.gada 12.marta Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikto, ka satiksmes ministrs var izdarīt izņēmumus, piešķirot atļaujas izpildīt starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ministrijas darbiniekiem radās jauni pienākumi - operatīva speciālo pārvadājumu atļauju izsniegšana, tai skaitā arī ārpus darba laika, ņemot vērā, ka sākotnēji pieprasījumi atļaujām tika iesniegti īsā termiņā pirms pārvadājumu veikšanas vai arī brīvdienās.

Martā un aprīlī Satiksmes ministrijas darbinieki nodrošināja steidzamu materiālu sagatavošanu un dalību dažādās ar ārkārtējo situāciju saistītās sēdēs un sanāksmēs, kas tika sasauktas arī ārpus darba laika un brīvdienās. 

Tāpat ministrijas darbiniekiem vajadzēja steidzami gatavot atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem par iespējām atgriezties Latvijā. Atbilžu sniegšana tika nodrošināta steidzamības kārtā. 

Tāpēc martā un aprīlī kopā 16 ministrijas darbiniekiem no Satiksmes ministrijas darba samaksas fonda tika apmaksātas virsstundas 5582,77 eiro kopsummā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu