Peskovs: Krievija plāno pabeigt "Nord Stream 2" būvniecību par spīti ASV sankcijām (11)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija plāno pabeigt gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecību Baltijas jūrā no Krievijas uz Vāciju, neskatoties uz ASV noteiktajām sankcijām pret šo projektu, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Plāni attiecībā uz "Nord Stream 2" nav mainījušies," Krievijas ziņu aģentūra TASS citē Peskova teikto.

Krievija iepriekš apgalvojusi, ka ASV cenšas graut "Nord Stream 2" projektu, lai nodrošinātu, ka Savienoto Valstu gāzes ieguvēji varētu pārdot savu gāzi Eiropas Savienības tirgū par augstāku cenu nekā Krievija.

"Mēs uzskatām, ka šādi centieni ir nekas vairāk kā negodīgas konkurences izpausme un tie pārkāpj starptautiskās tiesību normas," norāda Peskovs.

Kā vēstīts, ASV vēstnieks Vācijā Ričards Grenels izteicies, ka Savienotās Valstis gatavo jaunas sankcijas pret gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecību.

ASV prezidents Donalds Tramps pērnā gada nogalē apstiprināja Kongresa pieņemto sankciju paketi pret uzņēmumiem, kas piedalās gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecībā. 

Soda pasākumu ietvaros cita starpā noteikts aizliegums iebraukt ASV. Visi uzņēmumu aktīvi, kas atrodas ASV, tiks iesaldēti.

Trampa administrācija iebilst pret "Nord Stream 2", skaidrojot, ka ar šo projektu tiks pastiprināta Krievijas prezidenta Vladimira Putina ekonomiskā un politiskā ietekme Eiropā. Analoģiska nostāja bija arī iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijai.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu