Arī Saeima atbalsta ierobežojumu mīkstināšanu no 1.jūnija klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Daugavas" stadions pēc rekonstrukcijas un jauno tribīņu būvniecības darbiem.
"Daugavas" stadions pēc rekonstrukcijas un jauno tribīņu būvniecības darbiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien pārapstiprināja valdības jau pieņemtos grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas nosaka, ka no 1.jūnija tiek mīkstināti ierobežojumi klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās.

Opozīcijas deputāti kritizēja to, ka netiek paredzēts atļaut darboties izklaides vietām bērniem, vienlaikus akcentējot, ka dīvaina esot situācija, ka drīzumā varētu atļaut atvērt azartspēļu vietas.

Politiķis Aldis Gobzems pauda, ka nav saprotams, kāpēc bērniem jābojā sava psihe, neļaujot viņiem spēlēties rotaļu laukumos un citās bērniem paredzētās vietās, bet tie, kuri gribēs spēlēt azartspēles, to drīzumā, visticamāk, varēs. "Te ir kādas interese," Saeimas sēdes laikā sēžot automobilī, sacīja Gobzems.

Atvieglotās prasības izglītības, sporta un amatiermākslas jomās paredzēts piemērot atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas un Kultūras ministrijas izstrādātajam detalizētajam regulējumam.

Tiks atļaut rīkot sporta treniņus, ja sportisti ir Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības vai Latvijas Paralimpiskās vienības dalībnieki, kā arī tādu komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu dalībnieki, kuri veic no rakstveida līguma izrietošus sportista pienākumus. Minētais izņēmums neattiecas uz cīņu sporta veidu sportistiem.

Vienlaikus uz šīs jomas pārstāvjiem neattieksies prasība par divu metru distances ievērošanu.

Tāpat no 1.jūnija būs atļauti klātienes valsts pārbaudījumi, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, un iestājpārbaudījumu norise izglītības iestādē izglītojamiem izglītības ieguvei pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, tai skaitā profesionālās ievirzes izglītības programmās.

No 1.jūnija būs arī atļauts klātienes valsts pārbaudījums, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, norise augstākās izglītības iestādē izglītojamiem izglītības ieguvei augstākās izglītības pakāpē, ja to nav iespējams veikt attālināti.

No 1.jūnija būs arī atļauta bērnu nometņu norise.

No jūnija būs arī atļauta profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu mācības klātienē, tāpat būs atļautas interešu izglītības programmu mācības klātienē.

No 1.jūnija būs arī atļauts rīkot amatiermākslas kolektīvu darbība un mēģinājumi iekštelpās un ārtelpās, ievērojot kultūras ministra noteikto kārtību un noteiktos sociālās, fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Šī prasība attieksies uz koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestriem, kokļu mūzikas ansambļiem, vokālajiem ansambļiem, amatierteātriem, folkloras kopām, etnogrāfiskajiem ansambļiem, tautas mūzikas grupām un kapelām, tautas lietišķās mākslas studijām vai pulciņiem un citiem amatiermākslas kolektīviem atbilstoši dibinātāja noteiktajiem nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu