Hidraulisko pārbaužu dēļ otrdien Ziepniekkalnā un Torņakalnā nebūs karstā ūdens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lai sagatavotos nākamajai apkures sezonai un laikus atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, kurām plīstot ziemā, nebūtu pieejams karstais ūdens un apkure, AS "Rīgas siltums" otrdien, 2.jūnijā, veiks siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, tādējādi iedzīvotājiem Ziepniekkalnā un Torņakalnā nebūs pieejams karstais ūdens, informēja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Viņa skaidroja, ka hidrauliskās pārbaudes ir visefektīvākā metode, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tādējādi samazinot apkures sezonā iespējamo siltumtīklu defektu skaitu. To laikā katru siltumtīklu posmu pārbauda ar paaugstinātu spiedienu. Hidraulisko pārbaužu laikā tiek kontrolēts cauruļvadu, armatūras, savienojuma atloku un kompensatoru blīvums.

Hidrauliskā pārbaude tiek veikta vienas dienas laikā. Karstā ūdens piegādi uzņēmums sola atjaunot tās pašas dienas vakarā. Tomēr vietās, kur tiek atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (zaļganas nokrāsas ūdens), pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē zem +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas vakarā, skaidroja Rence.

Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

Vasaras laikā tiek plānotas hidrauliskās pārbaudes arī citās centralizētās siltumapgādes zonās, par iespējamiem karstā ūdens pārtraukumiem tiks ziņots atsevišķi, norādīja Rence.

"Rīgas siltums" lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa Klientu diennakts bezmaksas tālruni 80000090.

Rence uzsver, ka par plānoto siltumenerģijas piegādes pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus. "Rīgas siltums" atgādina, ka ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem jānodrošina drošs siltumapgādes sistēmu atslēgums no "Rīgas siltuma" siltumtīkliem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu