Nosodījumu izpelnās ģimenisks jūtūberu pāris, kurš atteicies no adoptētā dēla ar autismu (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/mykastauffer

Amerikāņu pāris, kas savā "YouTube" kanālā atspoguļoja ikdienu ar adoptētu ķīniešu puiku, kuram diagnosticēts autisms, izraisījuši sašutumu, atklājot, ka bērnam atrasta cita ģimene, vēsta raidorganizācija BBC.

Mika Staufere un viņas vīrs Džeimss kopš 2017.gada platformā "YouTube" publicē video par Hakslija adopciju un audzināšanu. Viņi pelnīja ar video ievietotajām reklāmām un sadarbojās ar dažādiem zīmoliem.

Pāra sekotāji sadalījušies divās nometnēs. Viena no tām saprotoši izturas pret šādu lēmumu, savukārt otra apsūdz Stauferus, ka viņi uz adoptētā puikas rēķina esot uzbūvējuši savu "YouTube" karjeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

Pāris otrdien paziņoja, ka Hakslijs vairs nedzīvojot pie viņiem. Tam par iemeslu esot bijušas Hakslija uzvedības problēmas, kas ģimenei ar vēl četriem bērniem rādījušas pārāk sarežģītus apstākļus.

"YouTube" kanāla "The Stauffer Life" saturs vairs nav publiski pieejams.

"Jūtos ārkārtīgi depresīvi, lasot par influenceri, kura vāca naudu dēla adopcijai, padarīja to par savu zīmolu, bet tad atklāja, ka viņam ir īpašas vajadzības un slepus aizsūtīja viņu uz citām mājām," tvīto žurnāliste Sofija Rosa. Nopēlumu izteikuši tūkstošiem citu sociālo tīklu lietotāju.

Pāris 2014.gadā sāka publicēt video par savu ģimenes dzīvi. 2016.gadā viņi paziņoja, ka plānojot adoptēt puiku no Ķīnas un apsverot vēl kāda bērna adoptēšanu no Ugandas vai Etiopijas. Mikas Stauferes personīgais konts "Myka Stauffer" kopš pērnā gada ieguvis vairāk nekā 700 000 abonentu.

Stauferu ģimenes populārākajā video atspoguļots brauciens uz Ķīnu un pirmā sastapšanās ar divgadīgo Haksliju. Tas skatīts vairāk nekā 5,5 miljonus reižu. 

Stauferi tolaik sacīja, ka video reklāmas ieņēmumi palīdzēšot segt adopcijas izdevumus. Viņi sekotājiem lūdza veikt piecu dolāru ziedojumus, lai palīdzētu parūpēties par puiku ar īpašām vajadzībām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

Citos video doti padomi par bērnu audzināšanu un grūtniecību (pēc Hakslija adopcijas ģimenē piedzima vēl divi bērni), mājas iekārtošanu un tamlīdzīgi. Mika Staufere medijiem sniedza intervijas un saņēma sadarbības piedāvājumus no zīmoliem. Piektā bērna ienākšana Stauferu ģimenē 2019.gadā tika atspoguļota žurnālā "People".

Adopcijas aģentūra Ķīnā Stauferiem bija norādījusi, ka bērnam esot smadzeņu bojājumi, bet vēlāk ASV viņam tika diagnosticēts autisms. Stauferu ģimenes sekotāji pamanīja, ka kopš 2019.gada beigām Hakslijs vairs neparādījās ģimenes publicētajos video.

Otrdien Stauferi paziņoja, ka Hakslijs esot nodots citai ģimenei viņa paša "emocionālās labklājības" vārdā. Viņi skaidroja, ka adopcijas aģentūra esot sniegusi nekorektu informāciju par Hakslija veselības stāvokli. Amerikāņu ārsti esot nonākuši pie slēdziena, ka nepieciešams atrast "atbilstošāku vidi, kurā varētu rūpēties par viņa medicīniskajām vajadzībām".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu