Izziņoti Osokina festivāla otrās nedēļas koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo
Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo Foto: www.photo4art.lv

"Osokina mini festivāla @152" otrās nedēļas programma būs veltīta teātrim, informē festivāla rīkotāji. 5. jūnijā uzstāsies Vladislavs Nastavševs, Rēzija Kalniņa, Andrejs Osokins un Katrīna Gupalo.

Skanēs teātra mūzika no Vladislava Nastavševa izrādēm paša autora izpildījumā, kā arī Kurta Veila un Katrīnas Gupalo ekspresīvie skaņdarbi, savukārt 6. jūnija vakarā pirmo reizi tiksies Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins, piedāvājot latviešu komponistu klaviermūzikas, kā arī Daces Micānes-Zālītes vēl neizdotās dzejas programmu.

"Ir pārtraukts darbs pie Buņina "Tumšajām alejām". Taču iekšēji tas tik un tā turpinās. Cita starpā esmu komponējis vairākas dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem. Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices. Koncerta laikā tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām, kā arī kompozīcijas, kas tapušas pavisam nesen," tā Vladislavs Nastavševs.

V.Nastavševs
V.Nastavševs Foto: publicitātes

"Teātris un teātra mūzika manā dzīvē "maisās" kopš agras bērnības. Tāpēc arī laikam neizbēgami ir tas, cik lielu iespaidu teātris ir atstājis uz mūziku, ko rakstu, un veidu, kā izpildu mūziku. Tas nekad nav tikai par skaņu, bet gan primāri par saturu. Esmu ārkārtīgi saviļņota, ka vienā koncertā skanēs mana un izcilā režisora un mūziķa Vladislava Nastavševa mūzika," piebilst Katrīna Gupalo.

Festivāla noslēgumā pirmo reizi tiksies Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins. Viņu pirmajā programmā - latviešu komponistu skaņu raksti dialogā ar Daces Micānes-Zālītes dzeju. Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Volfganga Dārziņa, Jura Karlsona un Pētera Vaska skaņdarbi vienā vakarā skanēs kopā ar Daces Micānes-Zālītes poētisko darbu "Zalktenes divas saules".

Biļešu skaits ierobežots - katru koncertu varēs apmeklēt tikai divdesmit klausītāji. Pasākuma laikā tiks ievēroti visi valstī noteikti drošības noteikumi. Sadarbībā ar vīna bāru "Garage" klausītājiem būs iespēja koncerta laikā baudīt izsmalcinātu vīnu.

Biļetes www.aula.lv. Vairāk info par koncertiem šeit

Foto: www.photo4art.lv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu