Covid-19: Igaunijā viens mirušais

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: Ted S. Warren / AP

Aizvadītajā diennaktī Igaunijā no Covid-19 miris viens cilvēks. Igaunijā apstiprināti astoņi jauni inficēšanās gadījumi, bet Lietuvā - seši.

Igaunija

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta astoņiem cilvēkiem un ar tā izraisīto slimību Covid-19 miris viens cilvēks, piektdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 1859, bet nāves gadījumu skaits - 67.

Pagājušajā diennaktī ar Covid-19 mirusi 80 gadus veca sieviete Pērnavas slimnīcā.

1246 cilvēkiem slimības vēsture slēgta, un tas nozīmē, ka viņi ir izveseļojušies. Vēl 364 cilvēkiem pozitīvs jaunā koronavīrusa tests bijis pirms vairāk nekā 28 dienām, viņi neatrodas slimnīcā un gaida apstiprinājumu par izveseļošanos.

Pavisam Igaunijā veiktas vairāk nekā 82 000 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Ceturtdien veiktas 997 analīzes.

31 pacients ārstējas slimnīcās, un nevienam no viņiem nav nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Lietuva

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta sešiem cilvēkiem, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1662 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 6109 analīzes, bet pavisam Lietuvā veikta 294 091 analīze.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 68 cilvēki , bet vēl astoņiem ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pēdējā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Slimnīcās tiek ārstēti 50 Covid-19 pacienti. Tostarp četri pacienti atrodas intensīvās terapijas nodaļās, un diviem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana. 

Izveseļojušies 1216 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu