Jaunā dziedātāja Loreta Reide laiž klajā debijas EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Loreta Reide
Loreta Reide Foto: Jānis Škapars/TVNET

27. maijā ar četru dziesmu debijas minialbumu "Ieroči" sevi piesaka jaunā dziedātāja Loreta Reide, un līdzās publisko arī otro singlu un video, kas ir albuma tituldziesma - dziedātājas duets kopā ar jauno dziedātāju Klāvu Ozolu.

Minialbums sarakstīts 2019. gada rudenī un atspoguļo jaunās dziedātājas izjūtas un novērojumus par apkārt notiekošo. Dziesmu līdzautore ir grupas "Triānas parks" dziedātāja Agnese Rakovska, bet producents – Kaspars Ansons. Plašāka auditorija Loretu Reidi iepazina šī gada janvārī ar pirmo albuma singlu - dziesmu “Zāles”.

"Ideja par albumu radās manam mūzikas draugam Agnesei Rakovskai, kura ākstoties teica - “ja tu pusgada laikā uzraksti labu minialbumu, tev varbūt būs iespēja iesildīt "Triānas parka" koncertu." Šie vārdi mani motivēja. Īsā laika posmā tapa daudz dažādu dziesmu, no kurām palika četras labākās - "Zāles", "Mēness aptumsums", "Brūk mana pils" un "Ieroči", kas ir arī albuma nosaukums. Man, jaunai, piecpadsmitgadīgai māksliniecei, ir milzīgs gods strādāt ar tādiem pieredzējušiem mūziķiem kā Agnesi Rakovsku un Kasparu Ansonu. To vēl ir grūti aptvert,” saka jaunā dziedātāja.

Noklausies albumu.

Loreta Reide
Loreta Reide Foto: Elizabete Džeina Rubene

Līdz ar albuma izdošanu kā otrais singls klajā nāk tituldziesma "Ieroči", kuras video tapis kopā ar režisoru Ivaru Burtnieku. Dziesmā Loretas dueta partneris ir jaunais, talantīgais dziedātājs Klāvs Ozols, ko klausītāji iepazina šovā "X-Faktors".

"Dziesma tapa kādā vēlā naktī, kad bija miega trūkums un mani pārņēma nepietiekamības sajūta. Bija pilnmēness, un man nekas neizdevās kā plānots. Bija reāla sajūta, ka mani "ieroči" nestrādā. Apsēdos pie klavierēm, un piecpadsmit minūtēs tapa dziesma. Šī pagaidām ir mana mīļākā un tuvākā no visām manām dziesmām," atklāj jaunā dziedātāja.

"Kas attiecas uz albumu - man nav labu vai sliktu gaidu, manuprāt, tas dabiski atradīs savu klausītāju, un tad es gribēšu dzirdēt viedokļus un atsauksmes," viņa piebilst. 

Foto: Loretas Reides albuma prezentācijas koncerts.

Jaunā dziedātāja Loreta Reide mūzikas apgūšanu sāka jau ļoti agrā bērnībā un līdz 12 gadu vecumam ir skolojusies pie tādām vokālām pedagoģēm kā Sindija Tropa, Rūta Dūduma-Ķirse, Aira Rūrāne, Annija Oujiean un citām. Šobrīd Loreta mācās klavierspēli Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā.

Video: Loreta Reide un Klāvs Ozols "Ieroči".

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Škapars, Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu