Portugāles tūrisma sektoram draud sabrukums; valsts pakāpeniski atver robežas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rafael Marchante/ Reuters

Koronavīrusa pandēmijas laikā noteiktie ierobežojumi ir devuši smagu triecienu Portugāles tūrisma sektoram. Lai atdzīvinātu tūrisma industriju, valsts no 1. jūnija pakāpeniski sāks uzņemt ārvalstu tūristus.

Portugāles Nacionālais statistikas institūts 29. maijā publiskoja prognozi, ka tūristu skaits 2020. gada aprīlī, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, ir samazinājies par 98.3%, ziņo Reuters.

Lielāko ietekmi uz tūrisma kritumu ir radījis tūristu plūsmas samazinājums no Lielbritānijas, Vācijas un Spānijas.

Šobrīd jau notiek avioreisi starp Portugāli un ASV, Kanādu, Lielbritāniju, Norvēģiju, Islandi, Lihtenšteinu, Šveici, Venecuēlu, Dienvidāfriku un Brazīliju.

No 9. jūnija Portugālē drīkstēs ierasties avioreisi no ES valstīm, izņemot Spāniju un Itāliju.

No 1. jūnija Portugālē atkal būs atļauti teātra un kino apmeklējumi (ierobežotā skaitā) un atvērti tirdzniecības centri.

Tūristiem tiek ieteikts meklēt viesmīlības uzņēmumus ar "Tīrs un drošs" uzlīmi. Šo emblēmu piešķir Portugāles Tūrisma asociācija, un tā liecina, ka attiecīgais uzņēmums ievēro visas valsts noteiktās higiēnas un tīrības prasības. Šobrīd šo uzlīmi saņēmuši jau vairāk nekā 8000 viesmīlības nozares uzņēmumu.

Savukārt Portugāles pludmales apmeklētājiem pilnībā tiks atvērtas 6. jūnijā. Lai regulētu peldviesu daudzumu, tiks ieviesta īpaša krāsu kodu sistēma.

Kaut arī Portugāle pandēmijas ierobežojumu laikā nebija pilnībā slēgusi visas savas robežas, tomēr tā bija pilnībā apturējusi iebraukšanu no Spānijas un slēgusi lielāko daļu avioreisu.

Ierobežojumu laikā tika slēgti aptuveni 80% viesmīlības nozares iestāžu. Nacionālā statistikas institūta dati liecina, ka laika posmā no šī gada marta līdz augustam atcelti 78% rezervāciju.

Valsts vispopulārākajā tūrisma reģionā Algarvē šī gada aprīlī, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, bezdarbs pieaudzis divas reizes. Tam par iemeslu galvenokārt bijis niecīgais pieprasījums pēc sezonālā darbaspēka.

2019. gadā Portugāli apmeklēja vairāk nekā 16 miljoni tūristu.

Šobrīd notiek sarunas ar Lielbritāniju, lai nodrošinātu britu tūristiem drošu gaisa koridoru, tādējādi neliekot tiem pēc atgriešanās no Portugāles doties 14 dienu karantīnā.

Valstī līdz šim reģistrēti 31 596 inficēšanās un 1369 nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu