Mineapoles mērs izsludina komandanta stundu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Minesotas štata Mineapoles pilsētas mērs piektdien izsludināja komandanta stundu pēc trīs naktis notikušiem vardarbīgiem protestiem, kurus sākotnēji izraisīja sašutums par policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi.

Mineapoles mērs Džeikobs Frejs izdeva rīkojumu, kas aizliedz atrasties pilsētas ielās no plkst.20 līdz plkst.6. Aizliegums neattiecas uz likuma sargiem, ugunsdzēsējiem un mediķiem, kā arī Nacionālās gvardes karavīriem, kas izvietoti miera uzturēšanai.

Jau ziņots, ka Mineapolē pirms tam piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu. 

46 gadus vecais Džordžs Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Mineapolē jau trešo nakti notikuši vardarbīgi protesti un laupīšanas un izraisījušās protestētāju sadursmes ar policiju. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu