Sestdien dzēsti divi meža un seši kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī dzēsis divus meža un sešus kūlas ugunsgrēkus, pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Viņa norādīja, ka lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur pērnā zāle dega 20 hektāru platībā.

Mežu un vides dienestā informēja, ka abi meža ugunsgrēki kopā bija 1,32 hektāru platībā.

VUGD glābēji plkst.3.38 steidza palīgā Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija aizdegušās sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Dzīvoklī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, neviens neatradās, bet bija nostrādājis dūmu detektors. No blakus dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cietušo, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) aprūpē. Pirms glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies 15 cilvēki, bet glābēji evakuēja vēl 12 cilvēkus.

Plkst.4.57 ugunsgrēks tika likvidēts un visi 27 evakuētie cilvēki varēja atgriezties savās mājās.

Tāpat ugunsdzēsēji vakar plkst.16.28 devās uz paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Rīgā, kur 300 kvadrātmetru platībā dega divstāvu koka dzīvojamā māja. Pirms glābēju ierašanās no ēkas jau bija evakuējušies divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.20.27.

Glābēji arī vakar Krāslavas novadā no ezera izcēla vienu bojāgājušo, kas nodotos Valsts policijai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņemti 57 izsaukumi, no kuriem 23 bijuši uz ugunsgrēkiem, 22 uz glābšanas darbiem, divi uz meža ugunsgrēkiem, bet desmit izsaukumi bijuši maldinoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu