Privātās svinībās Getingenē ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 100 cilvēku (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vairākās privātās svinībās Vācijas pilsētā Getingenē ar koronavīrusu, kas izraisa saslimšanu ar Covid-19, inficējušies vairāki cilvēki. Precīzu viņu skaitu varasiestādes neatklāj, jo testi vēl turpinās, taču mediji ziņo, ka runa ir par vismaz trīs ciparu skaitli.

57 no inficētajiem ir bērni un jaunieši, par kuriem jau informētas arī attiecīgās izglītības iestādes. Ir zināms, ka privātajās svinībās piedalījušās lielas ģimenes no Getingenes un tās tuvākās apkārtnes, bet testi un kontaktpersonu apzināšana pašlaik vēl turpinās.

Kopš Covid-19 pandēmijas ierobežojošo pasākumu pakāpeniskas mazināšanas Vācijā reģistrēti vismaz četri salīdzinoši lieli inficēšanās gadījumi, kas saistīti ar masu pasākumiem. Viens no tiem bija 10.maija Dievkalpojums Frankfurtes baptistu draudzē, kur, kā vēlāk noskaidrojās, baznīcas kopienas dalībnieki dziedājuši dziesmas bez sejas maskām. Sākotnēji saistībā ar šo Dievkalpojumu ziņots par vairāk nekā 40 inficēšanās gadījumiem, taču vēlāk saslimušo skaits pieaudzis līdz 170.

Salīdzinoši plašs inficēšanās gadījums 15.maijā fiksēts arī Lejassaksijas Lēras apgabalā restorāna “Vecais šķūnis” atklāšanā, uz kuru bija uzaicināti vairāk nekā 70 uzņēmuma sadarbības partneri. Kaut arī medijiem restorāna pārstāvji apgalvoja, ka ievērojuši visus noteikumus, aculiecinieki pastāstīja, ka daži ēdināšanas iestādes darbinieki kādu brīdi sēdējuši pie viena galda ar viesiem un viņiem nemaz nebija sejas masku. Ar Covid-19 inficējies arī restorāna pavārs. Kopumā saistībā ar šo gadījumu fiksēti 38 inficēšanās gadījumi, bet 281 personai noteikta karantīna.

25.maijā restorānam anulēta licence.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu