Ozolu kūdras purvā izcēlies ugunsgrēks (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alberts Dinters

Ozolu kūdras purvā, kas atrodas Kuldīgas novada Rendas pagastā, sestdien izcēlies ugunsgrēks, kura dūmi ir jūtami arī pašā Kuldīgā, ziņo laikraksts “Kurzemnieks”.

Notikuma vietā strādā 19 ugunsdzēsēji no Kuldīgas, Skrundas, Sabiles un Alsungas, kā arī Valsts meža dienesta darbinieki. Uz vietas jau atrodas piecas autocisternas, bet sestā ir ceļā. Tāpat dzēšanas darbiem piesaistīti kvadracikli.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste “Kurzemnieku” informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 15.23. Ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri. Pašlaik tiekot apzināta situācija un sākti glābšanas darbi, taču diemžēl tos apgrūtina stiprais vējš.

Vējš dūmus nes uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, tādēļ iedzīvotāji ir aicināti neturēt vaļā logus.

Frēzkūdru un griezto sūnu kūdru 620 hektāru plašajā Ozolu kūdras purvā iegūst uzņēmums Baloži&Co. Produkcija tiekot eksportēta uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, uz trešajām valstīm, kā arī piedāvāta Latvijas tirgum. Uzņēmumā Baloži&Co pastāvīgi tiek nodarbināti 20 cilvēku, bet sezonas laikā 50 cilvēku.

Katru gadu vidēji tiek iegūts ap 100 000 kubikmetru frēzkūdras un 30 000 kubikmetru grieztās sūnu kūdras. 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums pērn strādāja ar 939 474 eiro apgrozījumu, kas bija par 9% mazāk nekā 2018.gadā, bet peļņa pieauga par 75% un bija 706 899 eiro.

"Baloži & Ko" īpašnieki ir Vācijas uzņēmums "OvL Kunststofftechnik" (50%), Heinriks Martens (25%) un Johanam Martenam piederošā SIA"Compaqpeat" (25%).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu