Ozolu kūdras purva dzēšanā iesaistīts helikopters

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lolita Krūmiņa

Ugunsgrēka dzēšanā Ozolu kūdras purvā Kuldīgas novadā sestdien iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Par ugunsgrēku VUGD tika paziņots pēcpusdienā, un sākotnējā informācija liecināja, ka ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri.

Šobrīd degšanas platība ir aptuveni 70 hektāri. Ugunsgrēku dzēš 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, 20 Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki ar trīs autocisternām, aptuveni 20 kūdras ražošanas uzņēmuma piesaistīti cilvēki ar traktortehniku un citi.

Dzēšanas darbos iesaistīts arī NBS helikopters, kas ūdeni lej no gaisa.

Ozolu purvā saimniekojošā uzņēmuma «Baloži & Ko» pārstāvis Artis Freibergs portālam «Kurzemnieks» sacīja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus. Iedzīvotājus brīdina arī VUGD.

Šovakar ugunsdzēsēji dzēš arī paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēku Jūrmalā, pie Melnezera. Plkst.18.50 saņemts izsaukums, bet plkst.20.30 izdevās ierobežot uguns izplatību. Dega 6000 kvadrātmetru meža zemsedzes.

Valsts meža dienests (VMD) informē, ka sestdien dzēsti septiņi meža ugunsgrēki 7,83 hektāru platībā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un VUGD brīdina, ka Latvijas centrālajos novados - lielākajā daļā Zemgales un Vidzemes - vismaz līdz 4.jūnijam saglabāsies augsta ugunsbīstamība mežos.

Spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums. Iedzīvotāji aicināti ievērot piesardzību mežu un krūmāju tuvumā, nekurināt ugunskurus un nemest zemē izsmēķus. Aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam.

Svētdien, 31.maijā, aizvien pūtīs brāzmains vējš, kas palielinās uguns izplatīšanās risku. Pirmdien vējš būs mērens, nākamajās dienās - pārsvarā lēns.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsis divus meža un sešus kūlas ugunsgrēkus. Lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur pērnā zāle dega 20 hektāru platībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu