Ugunsnelaimēs aizvadītajā diennaktī cietuši divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 32 ugunsgrēki un tajos cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Svētdien VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā, piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts dega ēdiens un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību izveda cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī nebija ierīkots.

Tāpat vakar saņemts izsaukums Valkas novadā, kur daudzdzīvokļu namā dega sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Kārķu brīvprātīgie ugunsdzēsēji no ēkas izglāba cilvēku un nodeva mediķiem.

Vēlāk no piedūmotās ēkas evakuēts vēl viens cilvēks. Arī šajā gadījumā dzīvoklī dūmu detektors nebija ierīkots.

Vakar glābēji steidzās uz izsaukumu Carnikavas novadā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā. Notikumā cietušo nav. Pēc divu stundu intensīva darba, glābējiem paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku  izdevās ierobežot.

Kopumā Rīgā dzēsti pieci ugunsgrēki, citās pilsētās astoņi, bet novados deviņas ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 33 glābšanas darbus un saņēmuši sešus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 3777 ugunsgrēki, no tiem 1375 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 122 cilvēki, izglābts 141, bet 42 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu