Ķīnieši saka, ka koronavīrusa vakcīna būs gatava gada beigās. Rietumi ir skeptiski (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcīna. Ilustratīvs foto.
Vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Divas ķīniešu firmas, kas strādā valsts paspārnē, saka, ka jau 2020. gada decembrī viņi būs gatavi masveidā ražot koronavīrusa vakcīnu, uzstādot latiņu vairāk nekā 100 laboratorijām visā pasaulē, kas arī aktīvi strādā pie vakcīnas izveides. 

Uhaņas un Pekinas bioloģisko produktu institūti paziņoja, ka ir uzsākuši otro fāzi vakcīnas klīniskajos izmēģinājumos. Tas nozīmē, ka pagājušajā nedēļā vakcinēti ir jau 2000 brīvprātīgie pētījuma dalībnieki. 29. maijā Ķīnas sociālā medija platformas “WeChat” ierakstā uzsvērts, ka valsts pētniekiem jau izmēģinātas tiek veselas piecas koronavīrusa vakcīnas. 

Kā sestdien ziņoja izdevums “Reuters”, Ķīnas laboratorijas darbojas stingrā Ķīnas Komunistiskās partijas pārvaldītās Aktīvu uzraudzības un administrēšanas komisijas uzraudzībā. 

Izdevuma “Newsweek” žurnālistiem izdevās sazināties ar Ķīnas vēstniecības pārstāvjiem Vašingtonā, lai noskaidrotu detaļas par vakcīnas attīstības gaitu. Noskaidrojās, ka vakcīnu izplatīt visā pasaulē varētu sākt 2021. gada sākumā. 

Tiesa, zinātnieki rietumu valstīs ir visai skeptiski par šo Ķīnas vakcīnu, jo vakcīnas radīšana ātrāk par nākamā gada vidu būtu pilnīgs vakcīnas radīšanas ātruma rekords. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu