LaIPA izsludina stipendiju konkursu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
LaIPA izpilddirektore Liena Grīna
LaIPA izpilddirektore Liena Grīna Foto: parmuziku.lv

No 1. jūnija, kā papildu atbalsta mehānismu ārkārtas situācijas laikā, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) izsludina stipendiju konkursu mūzikas jaunrades veicināšanai. 

Konkursa mērķis ir atbalstīt Latvijas izpildītāju un mūzikas ierakstu producentu darbību, piešķirot finansējumu jaunu mūzikas ierakstu radīšanai. Stipendija konkursa veidā tiek piešķirta mūzikas ieraksta radīšanas izmaksu segšanai līdz 500 eur apmērā. Konkursa pieteikumi tiek pieņemti līdz 30. jūnijam.

LaIPA stipendiju konkurss norisināsies no 2020. gada 1. jūnija līdz 2020. gada 30. jūnijam par aktivitātēm, kuras ir jārealizē līdz 2020. gada 31. oktobrim. Šogad LaIPA stipendiju konkursa mērķis ir kopumā atbalstīt 50 jaunu ierakstu radīšanas izmaksas. Stipendija tiks piešķirta individuālam izpildītājam vai mūzikas ierakstu producentam konkrēta darba īstenošanai.

"LaIPA padomes lēmums izsludināt stipendiju konkursu ir solis pretim jauniem atbalsta mehānismiem mūzikas nozarei,"

skaidro LaIPA izpilddirektore Liena Grīna. "Mēs nedrīkstam aizmirst par mūzikas pievienoto vērtību. Tai ir neatsverama loma gan mūsu nacionālās identitātes un kultūras mantojuma veidošanā, gan katra cilvēka ikdienā. Šī brīža situācijā ir svarīgi veicināt jaunradi, lai 2020. gada lappuse Latvijas mūzikas vēstures grāmatās nepaliktu tukšāka kā citos gados. Tādēļ aicinām mūziķus izpausties, radīt un uzdrīkstēties!"

LaIPA stipendiju finansējumu nodrošina LaIPA fonds "Izglītības un kultūras atbalstam". LaIPA padomei adresēts, datēts un parakstīts pieteikums jāiesniedz elektroniskā formātā (sūtot uz e-pastu laipa@laipa.org). Pieteikumā iekļaujams iecerētā darba apraksts ne vairāk kā vienas A4 lapas apjomā, norādot arī darba mērķi, auditoriju, īstenošanas gaitu, īpašās kvalitātes.

Plašāku informācija par konkursu un pieteikuma detaļām meklē LaIPA mājaslapā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu