Agnija Grigule asi vēršas pie influenceriem, kuri neiestājas pret rasismu (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Honeymoon High" viena gada jubileja pulcēja pašmāju "influenceru" eliti Andrejostā
"Honeymoon High" viena gada jubileja pulcēja pašmāju "influenceru" eliti Andrejostā Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pagājušajā nedēļā influenceris Armands Jaunzems metās nosodīt vairākus pašmāju influencerus, jo, viņaprāt, tie "bojā šo vidi Latvijā". Nu arī Latvijas pirmā influencere Agnija Grigule dalījusies savos novērojumos. 

Grigule vietnē "Instagram" dalījusies ar īsajiem video stāstiņiem, kur nosoda rasismu, paužot sašutumu par afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. Pēc šāda satura publicēšanas viņai atsekojuši vairāki cilvēki. "Kad es ieliku Džordža Floida un antirasisma "storijus", man uzreiz 10 minūtēs atsekoja 120 cilvēki. Ļoti labi, man tādus "cilvēkus" nevajag," vietnē "Twitter" vēsta Grigule.

Viņa turpina: "Shoutout visiem Latvijas "safe influenceriem", kuriem ir visvairāk sadarbību un klusē šajā brīdī par #blacklivesmatter. Baidāmies, ka kāds atsekos, jo nebūs sūda vintage filtriņš un "face filter" uz sejiņas?! Bail, ka nebūs vairs #sadarbība piedāvājumu??!"

Mirkli vēlāk Grigule paziņoja, ka viņai pārstāja sekot vēl 100 cilvēku. 

Tāpat viņa, monitorizējot influencerus, nonākusi pie interesanta secinājuma. "Viss, ko es šodien ieguvu: atlaižu kodiņi paštonējošiem krēmiem. (..) Vispār

beidziet atbalstīt influencerus-atlaižu kuponus, kuriem interesē tikai paaugstināt savas cenas nākamajām sadarbībām,

nevis pārdot jūsu produktu!"

Šobrīd vairākās ASV pilsētās notiek protesti un nekārtības pret policijas brutalitāti. 

Jau ziņots, Mineapolē piektdien, 29. maijā, tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi. 

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu