Ozolu kūdras purvā izdeguši aptuveni 84 hektāri; joprojām vietām notiek gruzdēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ugunsgrēkā Kuldīgas novadā Ozolu kūdras purvā kopumā izdeguši aptuveni 84 hektāri, un atsevišķās vietās joprojām notiek gruzdēšana, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt teritorija tika apsekota ar dronu.

Jau ziņots, ka informācija par ugunsgrēku kūdras purvā VUGD saņēma sestdienas pēcpusdienā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka lielā platībā deg augšējais kūdras slānis. Spēcīgā vēja ietekmē uguns strauji izplatījās meža virzienā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbi norisinājās divos virzienos - mežs tika sargāts no liesmām, bet degošais purvs - dzēsts.

Lai kavētu ugunsgrēka izplatīšanos, uzņēmuma traktortehnika kūdras purvā veidoja platas ejas. Sestdien un svētdien dzēšanas darbos no gaisa bija iesaistīts Gaisa spēku helihopters. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistītajiem izdevās mežu nosargāt no uguns liesmām.

Degšana un gruzdēšana norisinājās atsevišķās vietās kūdras purvā. Paralēli policijas darbinieki apzināja tuvāko māju iedzīvotājus un informēja viņus par iespējamo bīstamību un drošības pasākumiem.

Abas dienas dzēšanas darbos piedalījās liels skaits cilvēku un tehnikas. Notikuma vietā strādāja arī Valsts policijas, Kuldīgas pašvaldības policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki un brīvprātīgie.

VUGD vakar steidzās uz izsaukumu Rīgā netālu no Baložiem, kur grūti pieejamā apvidū dega meža zemsedze viena hektāra platībā. Notikuma vietā strādāja 32 ugunsdzēsēji, astoņas autocisternas un divi kvadricikli. Patlaban ugunsgrēks lokalizēts, bet dzēšanas darbi atsāksies pirmdien no rīta pēc nepieciešamības. 

Svētdien saņemts izsaukums uz Amatas novada Nītaures pagastu, kur dega mežs 2,7 hektāru platībā. Pēc vairākām stundām sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem ugunsgrēks likvidēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu