Latvijas vēstnieks ASV aicina valstspiederīgos informēt tuviniekus par savu drošības situāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas valstspiederīgajiem vajadzētu informēt tuviniekus par savu drošības situāciju ASV, kur pēdējās dienās vērojami plaši nemieri pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves policijas aizturēšanas laikā Mineapolē, sociālajos tīklos aicina Latvijas vēstnieks ASV Māris Selga.

Selga uzsvēra, ka daudzās ASV pilsētās patlaban notiek plaši protesti un ir ievestas komandantstundas. Vēstnieks aicināja sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādījumiem par sabiedrisko kārtību.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, Selga aicina sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu, zvanot uz tālruņa numuru +371 26337711, vai arī sūtot e-pasta vēstuli uz "palidziba@mfa.gov.lv".

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā 46 gadus vecais Floids tikai aizturēts Mineapolē, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu. Aizturēšanas video bija redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem turēja celi uz Floida kakla. Notikuma vietā bija redzami arī citi policisti.

Pēc notikušā tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par Floida nāvi. Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla.

Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu. ASV varasiestādes svētdien izsludinājušas komandantstundu galvaspilsētā Vašingtonā un vairākās citās lielajās pilsētās.

Šāds solis sperts cenšoties nepieļaut, ka atkārtojas iepriekšējās dienās pieredzētā plaša mēroga vardarbība un nekārtības, veikalu masveida izlaupīšana un ēku dedzināšana, kas daudzviet notikusi līdzās protestiem pret policijas brutalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu