Jauns vārds metālmūzikā: "Letti" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Letti
Letti Foto: publicitātes

Pie pašmāju metālmūzikas, precīzāk pagānmetāla (pagan metal) mūzikas, blakus "Skyforger" un "Symbolic", iemirdzējusies jauna apvienība "Letti". Grupa laidusi klajā piecu dziesmu mazalbumu "Dziesmu gars".

Grupu 2017. gadā dibinājis pazīstamās hārdroka apvienības "Rūsa" mūziķis Ilmārs Vekters, kurš astoņdesmito gadu vidū muzicējis arī Jēkabpils rokgrupā "Atvars" (1983 – 1991).

Jaunais albums ieskaņots 2018. un 2019. gadā, "GEM Studio" (skaņa un mikss Edijs Gņedovskis) un "Soundpark.lv" studijā (skaņa un mikss Gints Lundbergs). 

Albumā blakus trim Vektera oriģināldziesmām, vienai tautasdziesmai ("Veļu upe pārplūdus'"), iekļauta arī leģendārā grupas "Līvi" dziesma "Dzelzsgriezējs" jaunā, savdabīgā Vektera aranžējumā. 

Noklausies EP.

Jāpiebilst, ka par lettiem ap 13. gadsimtu sauca kādu daļu no iedzīvotājiem, kas apdzīvoja tagadējās Latvijas teritoriju. 

Grupa mūzikā izmantoti vairāki tautas instrumenti - kokles ieskaņojuši viesmūziķi Mārcis Mŗnieks un Zigrīda Imanta Kručena. Savukārt pamatskanējumu veido trīs ritma/solo ģitāras, bass, bungas un vokāls.

Letti "Dziesmu gars"
Letti "Dziesmu gars" Foto: TVNET

Sākot ar 2020. gada 19. maiju, albums "Dziesmu gars" ir dzirdams visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu