Asociācija: Viesnīcu numuriņu rezervēšana pagaidām notiek švaki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Neskatoties uz to, ka jau divas nedēļas Baltijas robežās iedzīvotāji drīkst brīvi ceļot, viesnīcu numuriņu rezervēšana pagaidām notiek švaki, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Viņš stāstīja, ka visgrūtāk sokas lielajām viesnīcām, taču ir pāris viesnīcas, kuru numuriņu noslodze sasniedz 10%. Reģionos ir dažādi, bet tajos virsroku ņem viesu nami, kas vairāk ir piemēroti brīvdienu atpūtai.

Pinnis atklāja, ka pamazām pieaug arī rezervāciju skaits jūlijā un augustā. Ir gadījumi, kad iepriekš veiktās rezervācijas šiem mēnešiem atceļ, bet vietā nāk jauni pieprasījumi.

Pinnis stāstīja, ka ir jūtama inerce, taču bija gaidāms, ka tikai ar Baltijas ceļotājiem viesnīcām būs par maz. Taču esot cerība, ka Latvija varētu iet līdzīgu ceļu kā Igaunija, atverot ceļošanu 16 Šengenas valstu iedzīvotājiem.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pieļauj, ka līdz 15.jūnijam lielākā daļa Eiropas varētu kļūt "ceļot brīva" - tajā varētu būt iespējams brīvi pārvietoties, vairs neprasot ievērot 14 dienu pašizolācijas prasību pēc robežu šķērsošanas.

Tāpat ziņots, ka pēc 12.maija Baltijas valstīs - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā - iedzīvotāji drīkst brīvi šķērsot robežas un ceļot.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu