ASV par 15 000 dolāru sagādājusi Latvijas skolām aizsarglīdzekļus (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ASV vēstniecība Latvijā

ASV ir sagādājusi Latvijas skolām dezinfekcijas līdzekļus un vienreizlietojamos cimdus, informēja ASV vēstniecība Latvijā.

Pagājušajā svētdienā ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails pasniedza Izglītības ministrijai un Veselības ministrijai 1000 litru Latvijā ražotu uzņēmuma "Spodrība" roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu un 22 500 pārus nesterilu vienreizlietojamo cimdu.

Projektu realizēja ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju, kas veic Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo līdzekļu centralizētos iepirkumus.

Finansējumu 15 000 ASV dolāru apmērā nodrošināja ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programma.

Roku dezinfekcijas līdzekļus un cimdus skolas izmantos, lai nodrošinātu 12.klašu centralizēto eksāmenu norisi, kas sāksies 2.jūnijā un turpināsies līdz jūlija beigām.

Roku dezinfekcijas līdzekļu un cimdu dāvinājums skolā ir otrais Civilās sadarbības programmas projekts Covid-19 izplatības ierobežošanai, kuru īstenojis ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs. Maija vidū ASV vēstniecība nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 3 660 litrus roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļu.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmas ietvaros sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, reģionālajām pašvaldībām, skolām, pansionātiem un bērnu namiem.

Kopš 2007.gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir realizējis vairāk nekā 45 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru. Projektu realizēšanai tiek piesaistīti Latvijas uzņēmumi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu